המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
המתכון מתאים לכמות של 6 כוסות הגשה.
מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערה מערבבים את החלמונים עם כ-3 כפות סוכר מתוך ה-180 גרם, תמצית וניל וגרידת הלימון. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים לאיחוד. המסה תהפוך לבצקית מעט, זה בסדר.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר בהדרגה עד קבלת קצף חלק ומבריק שמתחיל להתייצב אך עדיין רך.
מעבירים מעט מהמרנג אל מסת החלמונים והקמח ומערבבים לפתיחה ודילול מרקם המסה. חוזרים על הפעולה עם מעט מרנג בכל פעם עד שהמסה מתחילה להיות רכה. בשלב הזה מתחילים לקפל את המרנג בהדרגה פנימה עד קבלת תערובת אחידה ואוורירית.
מוזגים את התערובת לתבנית אפייה מרופדת ואופים למשך 17-20 דקות. מומלץ באמצע האפייה לכסות בנייר כסף את התבנית שהחלק העליון לא ישחים מדי.
מוציאים ונותנים לעוגה להתקרר.
בסיר קטן מערבבים את מרכיבי הסירופ – 3 כוסות אוכמניות, 6-10 כפות סוכר, מיץ מחצי לימון וכף מים, ומבשלים על אש בינונית עד שמתחיל להסמיך מעט. יתחילו לעלות בועות גדולות מתוך הסירופ, זה השלב לעצור. מקררים לחלוטין.
לאחר הקירור, מקציפים בקערה את השמנת עם אבקת הפודינג עד קבלת קצפת או קרם יציב. ניתן להעביר לשק זילוף לנוחות.
מסדרים בשכבות בתוך כוסות הגשה חתיכות מהעוגה עם הסירופ והקצפת ומקררים לפני ההגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0