המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת תבשיל החיטה: קולים את הצנוברים במחבת חמה ללא שמן עד שהם מזהיבים (זהירות, זה נשרף בקלות!). מעבירים לקערה.
מוסיפים רבע כוס שמן זית למחבת, ומזהיבים בה את הבצל.
מוסיפים את החיטה ומערבבים עד שהגרגירים מבהיקים משמן. מוסיפים את הצימוקים, מלח ופלפל ומערבבים על האש עוד חצי דקה.
מוסיפים מים רותחים שיגיעו עד לגובה שתי אצבעות מעל החיטה. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעה וחצי. מדי פעם בודקים אם יש מספיק מים ואם צריך, מוסיפים עוד מעט מים חמים למחבת. החיטה מוכנה כשהיא רכה אבל לא נימוחה ממש (כמו פסטה אל-דנטה) וכל המים נספגו.
מסירים מהאש, מערבבים פנימה את הצנוברים הקלויים, ומגישים.
אם רוצים להמשיך להכנת ממולאים, חוצים את הקישואים לרוחב (לא לאורך) ומרוקנים מתוכן. ממלאים בתבשיל החיטה.
מחממים שלוש כפות שמן זית בסיר ומזהיבים בו את הבצל הקצוץ. מוסיפים את השום ומטגנים עוד חצי דקה.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המרק ורסק העגבניות. מערבבים וטועמים. מתקנים תיבול.
מסדרים את חצאי הקישואים הממולאים בתבנית אפייה גדולה ויוצקים מעל את הרוטב. הרוטב צריך לכסות אותם לגמרי, ואם אין מספיק מוסיפים עוד מים חמים. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים שעה עד שעה וחצי בחום בינוני, עד שהקישואים רכים וטיפה שחומים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0