המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בצק: לערבב את כל החומרים במעבד מזון. ליצור כדור שטוח, לכסות בניילון נצמד ולשים חצי שעה במקרר. לשמן תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ, לרפד בבצק ולשים במקפיא עד גמר הכנת המלית.
מלית: את גליל גבינת העיזים לפזר על תחתית הבצק הקפוא בשכבה דקה ואחידה. לפרוס מחצית מהבטטות ולהניח על גבינת העיזים. לפזר מחצית מכמות עלי הבזיליקום על הבטטות. לכסות במחצית מפירורי הקשקבל והגאודה. מערבבים שמנת מתוקה עם שתי הביצים, מערבבים עם הטימין, מלח ופלפל ושופכים מחצית מהבלילה על הבטטות והגבינות.
מניחים את מחצית הבטטות הנותרות, מפזרים את שאר עלי הבזיליקום, מחצית מפרורי הגאודה והקשקבל (משאירים קצת לעיטור מלמעלה), מפזרים את שארית הבלילה ומעל זה את פירורי הגאודה והקשקבל הנותרים.
אופים ב180 מעלות כ-45 דקות עד התייצבות הקיש והזהבתו.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0