המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הקלתית - בקערת המיקסר מערבבים חמאה קרה, כפית מלח, גביע יוגורט, קמח תופח בוו גיטרה, עד לקבלת בצק אחיד.
(תבנית מלבנית בגודל 37*33 ס"מ או תבנית עגולה, קפיצית בקוטר 26 ס"מ) מרדדים לעיגול או ריבוע על נייר אפייה מקומח ומניחים על התבנית.
מחוררים את הקלתית בעזרת מזלג.
מחממים מראש את התנור ל-190 מעלות.
להכנת המלית - יוצקים לקערה שמנת מתוקה וביצים, מלח ותבלינים ללא האגוז מוסקט.
במחבת מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים ומבשלים מעט. מוסיפים את התערובת לקערת השמנת והביצים ומערבבים היטב.
שוטפים את הכרישה היטב ופורסים אותה לפרוסות.
להרכבת הקיש - מוסיפים לקלתית (אין צורך לאפות לפני) את הבלילה ומעליה מפזרים את הכרישה. מפזרים מעל הכרישה, בצורה אחידה, גבינה בולגרית ומעט אגוז מוסקט.
אופים כ-30 דקות עד הזהבה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0