בקערת מעבד המזון שמים את הקמח והחמאה. מעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פרורית.
שלב 2
0 דקות
מוסיפים ביצה ומעבדים. במידה והבצק יבש מוסיפים מים. כשמתקבלת תערובת פרורית במקרם דומה לשל קוסקוס מפסיקים.
שלב 3
0 דקות
מעבירים למשטח מרופד בניילון נצמד ומאחדים את הבצק עם הידיים.
שלב 4
0 דקות
דרך המלך בעבודה עם בצק פריך היא לשטח את הבצק, לעטוף בניילון נצמד ולתת לו להתקרר לפני שמרפדים איתו את התבנית. אבל לפעמים קורה שממהרים (כפי שקרה לי בערב החג) ואז אפשר לעשות את קיצור הדרך שאראה כאן:
שלב 5
0 דקות
במקום לקרר את הבצק ואז לרדד ולרפד את התבנית, פשוט ריפדתי את התבנית עם הבצק (תוך השתדלות לא "למזמז" את הבצק יתר על המידה), ואפילו יצא לי להשתמש במיני מערוך החמוד הזה, ששוכב אצלי כבר שנים במגירה.
שלב 6
0 דקות
לאחר מכן, חותכים את הקצוות שבלטו מהתבנית עם סכין חדה ומעבירים את התבנית לחצי שעה במקפיא. ההקפאה מייצבת את הבצק, עוזרת לשמור על הפריכות שלו, ומונעת ממנו להתנפח באפיה.
שלב 7
0 דקות
לאחר חצי שעה של מנוחה במקפיא מחממים תנור ל 180 מעלות בטורבו ואופים את הקלתית למשך 10 דקות (אפיה עיוורת/חצי אפיה).
שלב 8
0 דקות
מתחילים בטריק המגניב שלי לגרר גבינה במעבד מזון: במקום להתחיל לשלוף פומפיה או לחפש את האביזר של הגירור, פשוט חותכים את הגבינה לקוביות, שמים במעבד המזון עם הקמח ומפעילים אותו לשניים שלושה פולסים. וראה זה פלא - הגבינה מיד מגוררת.
שלב 9
0 דקות
עכשיו, כל שנותר זה להוסיף את שאר המצרכים למלית (חוץ מהעגבניות) ולהפעיל לעוד כמה פולסים עד שהתערובת אחידה יחסית.
שלב 10
0 דקות
יוצקים את התערובת על הקלתית שבינתיים סיימה את האפייה הראשונית, ואולי אפילו הספיקה להתקרר, ומכניסים לתנור.
שלב 11
0 דקות
אתם בטח שואלים מה עם עגבניות השרי. ובכן, בפעם האחרונה שהכנתי את הקיש באתי לסדר עליו את העגבניות וגיליתי שהתערובת די נוזלית והעגבניות שקעו בה ולא ראו אותן, אז החלטתי לאפות בשני שלבים.
שלב 12
0 דקות
אפיתי את הקלתית עם המלית למשך 15-20 דק' עד שהמלית מתייצבת, ואז הוספתי את העגבניות, קישטתי בכמה עלי בזיליקום ואפיתי 5-10 דק' נוספות עד שהקיש השחים יפה (זמני האפייה משתנים מתנור לתנור ולכן ניתנו בטווח).
שלב 1
מתוך
12
בקערת מעבד המזון שמים את הקמח והחמאה. מעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פרורית.
שלב 2
מתוך
12
מוסיפים ביצה ומעבדים. במידה והבצק יבש מוסיפים מים. כשמתקבלת תערובת פרורית במקרם דומה לשל קוסקוס מפסיקים.
שלב 3
מתוך
12
מעבירים למשטח מרופד בניילון נצמד ומאחדים את הבצק עם הידיים.
שלב 4
מתוך
12
דרך המלך בעבודה עם בצק פריך היא לשטח את הבצק, לעטוף בניילון נצמד ולתת לו להתקרר לפני שמרפדים איתו את התבנית. אבל לפעמים קורה שממהרים (כפי שקרה לי בערב החג) ואז אפשר לעשות את קיצור הדרך שאראה כאן:
שלב 5
מתוך
12
במקום לקרר את הבצק ואז לרדד ולרפד את התבנית, פשוט ריפדתי את התבנית עם הבצק (תוך השתדלות לא "למזמז" את הבצק יתר על המידה), ואפילו יצא לי להשתמש במיני מערוך החמוד הזה, ששוכב אצלי כבר שנים במגירה.
שלב 6
מתוך
12
לאחר מכן, חותכים את הקצוות שבלטו מהתבנית עם סכין חדה ומעבירים את התבנית לחצי שעה במקפיא. ההקפאה מייצבת את הבצק, עוזרת לשמור על הפריכות שלו, ומונעת ממנו להתנפח באפיה.
שלב 7
מתוך
12
לאחר חצי שעה של מנוחה במקפיא מחממים תנור ל 180 מעלות בטורבו ואופים את הקלתית למשך 10 דקות (אפיה עיוורת/חצי אפיה).
שלב 8
מתוך
12
מתחילים בטריק המגניב שלי לגרר גבינה במעבד מזון: במקום להתחיל לשלוף פומפיה או לחפש את האביזר של הגירור, פשוט חותכים את הגבינה לקוביות, שמים במעבד המזון עם הקמח ומפעילים אותו לשניים שלושה פולסים. וראה זה פלא - הגבינה מיד מגוררת.
שלב 9
מתוך
12
עכשיו, כל שנותר זה להוסיף את שאר המצרכים למלית (חוץ מהעגבניות) ולהפעיל לעוד כמה פולסים עד שהתערובת אחידה יחסית.
שלב 10
מתוך
12
יוצקים את התערובת על הקלתית שבינתיים סיימה את האפייה הראשונית, ואולי אפילו הספיקה להתקרר, ומכניסים לתנור.
שלב 11
מתוך
12
אתם בטח שואלים מה עם עגבניות השרי. ובכן, בפעם האחרונה שהכנתי את הקיש באתי לסדר עליו את העגבניות וגיליתי שהתערובת די נוזלית והעגבניות שקעו בה ולא ראו אותן, אז החלטתי לאפות בשני שלבים.
שלב 12
מתוך
12
אפיתי את הקלתית עם המלית למשך 15-20 דק' עד שהמלית מתייצבת, ואז הוספתי את העגבניות, קישטתי בכמה עלי בזיליקום ואפיתי 5-10 דק' נוספות עד שהקיש השחים יפה (זמני האפייה משתנים מתנור לתנור ולכן ניתנו בטווח).
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0