המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בקערת מעבד המזון שמים את הקמח והחמאה. מעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פרורית.
מוסיפים ביצה ומעבדים. במידה והבצק יבש מוסיפים מים. כשמתקבלת תערובת פרורית במקרם דומה לשל קוסקוס מפסיקים.
מעבירים למשטח מרופד בניילון נצמד ומאחדים את הבצק עם הידיים.
דרך המלך בעבודה עם בצק פריך היא לשטח את הבצק, לעטוף בניילון נצמד ולתת לו להתקרר לפני שמרפדים איתו את התבנית. אבל לפעמים קורה שממהרים (כפי שקרה לי בערב החג) ואז אפשר לעשות את קיצור הדרך שאראה כאן:
במקום לקרר את הבצק ואז לרדד ולרפד את התבנית, פשוט ריפדתי את התבנית עם הבצק (תוך השתדלות לא "למזמז" את הבצק יתר על המידה), ואפילו יצא לי להשתמש במיני מערוך החמוד הזה, ששוכב אצלי כבר שנים במגירה.
לאחר מכן, חותכים את הקצוות שבלטו מהתבנית עם סכין חדה ומעבירים את התבנית לחצי שעה במקפיא. ההקפאה מייצבת את הבצק, עוזרת לשמור על הפריכות שלו, ומונעת ממנו להתנפח באפיה.
לאחר חצי שעה של מנוחה במקפיא מחממים תנור ל 180 מעלות בטורבו ואופים את הקלתית למשך 10 דקות (אפיה עיוורת/חצי אפיה).
מתחילים בטריק המגניב שלי לגרר גבינה במעבד מזון: במקום להתחיל לשלוף פומפיה או לחפש את האביזר של הגירור, פשוט חותכים את הגבינה לקוביות, שמים במעבד המזון עם הקמח ומפעילים אותו לשניים שלושה פולסים. וראה זה פלא - הגבינה מיד מגוררת.
עכשיו, כל שנותר זה להוסיף את שאר המצרכים למלית (חוץ מהעגבניות) ולהפעיל לעוד כמה פולסים עד שהתערובת אחידה יחסית.
יוצקים את התערובת על הקלתית שבינתיים סיימה את האפייה הראשונית, ואולי אפילו הספיקה להתקרר, ומכניסים לתנור.
אתם בטח שואלים מה עם עגבניות השרי. ובכן, בפעם האחרונה שהכנתי את הקיש באתי לסדר עליו את העגבניות וגיליתי שהתערובת די נוזלית והעגבניות שקעו בה ולא ראו אותן, אז החלטתי לאפות בשני שלבים.
אפיתי את הקלתית עם המלית למשך 15-20 דק' עד שהמלית מתייצבת, ואז הוספתי את העגבניות, קישטתי בכמה עלי בזיליקום ואפיתי 5-10 דק' נוספות עד שהקיש השחים יפה (זמני האפייה משתנים מתנור לתנור ולכן ניתנו בטווח).
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0