מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון קמח, מלח וחמאה ומעבדים רק עד שהחמאה מתאחדת עם הקמח (ונוצרת תערובת פירורית).
שלב 2
0 דקות
מוסיפים את הביצה ו-2 כפות מים ומעבדים עוד כמה שניות - עד שנוצר בצק הומוגני ונוח לעבודה. אם צריך - מוסיפים עוד כף מים. מאשפזים את הבצק במקרר לשעה.
שלב 3
0 דקות
בינתיים מכינים את המלית: מנקים את הפטריות ופורסים לפרוסות עבות. אם הפטריות שקניתן קטנות אין צורך לפרוס וזה גם יוצא יפה יותר.
שלב 4
0 דקות
מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הפטריות עם האורגנו - עד שכל נוזלי הפטריות מתאדים. אם יש לכם בקבוק יין לבן מותחל במקרר - הוסיפו כמה טיפות (והמשיכו לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים). מורידים מהאש ומצננים מעט.
שלב 5
0 דקות
טורפים ביחד שמנת וביצים. בקערה מערבבים פטריות, גבינה ואת תערובת השמנת. מתבלים במלח ופלפל.
שלב 6
0 דקות
מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה שיכסה את התבנית + דפנות.
שלב 7
0 דקות
מסדרים יפה את הבצק בתוך התבנית ויוצקים את התערובת על הבצק.
שלב 8
20 דקות
אופים כ-20 דקות.
שלב 1
מתוך
8
מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון קמח, מלח וחמאה ומעבדים רק עד שהחמאה מתאחדת עם הקמח (ונוצרת תערובת פירורית).
שלב 2
מתוך
8
מוסיפים את הביצה ו-2 כפות מים ומעבדים עוד כמה שניות - עד שנוצר בצק הומוגני ונוח לעבודה. אם צריך - מוסיפים עוד כף מים. מאשפזים את הבצק במקרר לשעה.
שלב 3
מתוך
8
בינתיים מכינים את המלית: מנקים את הפטריות ופורסים לפרוסות עבות. אם הפטריות שקניתן קטנות אין צורך לפרוס וזה גם יוצא יפה יותר.
שלב 4
מתוך
8
מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הפטריות עם האורגנו - עד שכל נוזלי הפטריות מתאדים. אם יש לכם בקבוק יין לבן מותחל במקרר - הוסיפו כמה טיפות (והמשיכו לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים). מורידים מהאש ומצננים מעט.
שלב 5
מתוך
8
טורפים ביחד שמנת וביצים. בקערה מערבבים פטריות, גבינה ואת תערובת השמנת. מתבלים במלח ופלפל.
שלב 6
מתוך
8
מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה שיכסה את התבנית + דפנות.
שלב 7
מתוך
8
מסדרים יפה את הבצק בתוך התבנית ויוצקים את התערובת על הבצק.
שלב 8
מתוך
8
אופים כ-20 דקות.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0