המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים בקערת המיקסר קמח, מרגרינה ומלח.
מוסיפים מים קרים בהדרגה, רק עד לקבלת בצק חלק וגמיש שלא נדבק לדפנות. יתכן שלא נהיה זקוקים לכל חצי כוס המים.
כמות הבצק הזו מספיקה לשני קישים. אפשר להכפיל כמויות ולהכין בצק מקילו קמח, ואז להכין 4 קישים, אפשר עם מילויים שונים, ולהקפיא.
כשהבצק מוכן, עוטפים אותו בניילון ושולחים לנוח במקרר עד שכל סוגי המלית מוכנים, או לפחות 60 דקות.
מגרדים את הקישואים על מגרדת גסה, או בדיסקית הגירוד העבה של מעבד מזון, סוחטים בשתי ידיים כל פעם חופן כדי לנקז נוזלים מיותרים.
מחממים מחבת עם מעט שמן, ומטגנים את הבצל תוך ערבוב מתמיד.
כשהבצל שקוף מוסיפים את הקישואים, ומאדים תוך ערבוב עד שכל הנוזלים מתייבשים. צריך לקבל קישואים נטו, ללא שום נוזלים.
מוסיפים לקישואים את השום הכתוש, שמנת או קוטג', ביצים ותבלינים (אגוז המוסקט ממש חיוני כאן, הוא עושה את כל הטעם).
מפוררים מלמעלה את הגבינה הבולגרית ומערבבים קלות.
מרפדים תבנית לפאי במחצית כמות הבצק (או ברבע ממנו אם הכנו עם קילו שלם של קמח).
דואגים לסדר גם שוליים יפים על דופן התבנית ודוקרים את תחתית הבצק עם מזלג כמה פעמים.
יוצקים פנימה את מלית הקישואים.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-40 דקות.
מוציאים את התבנית החוצה, בודקים את יציבות הקיש.
מפזרים מלמעלה גבינה צהובה, מחזירים לתנור עד שהיא מותכת, מוציאים מהתנור ומצננים. ניתן להמיר את השמנת החמוצה בקוטג', לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0