המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מוסיפים את מצרכי הקלתית לקערת מערבל ומזון, מעבדים עד קבלת בצק פרורי.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעתים. מוציאים את הבצק מהמקרר, ומניחים על משטח מקומח. מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 27 ס"מ.
מניחים את הבצק בתבנית אפייה עגולה המרופדת בחמאה ומעט קמח, ומהדקים את הבצק לתחתית התבנית ודפנותיה.
להכנת המלית מתחילים בטיגון הבצל במחבת עם מעט שמן חם עד הזהבה.
מוסיפים למחבת את פרוסות הפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שגם הן מזהיבות.
מערבבים היטב בקערה את הבצל והפטריות המטוגנים עם התירס והגבינות.
מפזרים את התערובת מעל הקלתית.
מוסיפים לקערת מערבל מזון את כל מצרכי רוטב הרויאל, למעט הקמח, ומערבלים במערבל מזון במהירות איטית, עד קבלת מרקם אחיד.
מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הערבול, את הקמח, עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את רוטב הרויאל מעל הקיש והירקות.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-170 מעלות, ואופים במשך כ- 50 דקות. מוציאים ומצננים מעט לפני הגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0