המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בסכין חדה חותכים את קליפת הפרי לאורכה, ואחר כך חותכים לרצועות ברוחב כ-1 מילימטר.
מרתיחים את המים בסיר בינוני. מוסיפים את רצועות הקליפה ומרתיחים 2 דקות.
מוציאים במסננת ושוטפים במים קרים. מחזירים שוב למים הרותחים, מרתיחים עוד 2 דקות ושוטפים.
מוסיפים סוכר ומיץ לימון למים הרותחים ומביאים שוב לרתיחה.
מוסיפים את הקליפות ומביאים לרתיחה נוספת.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה 60 דקות או עד שהנוזלים מסמיכים ומצטמצמים.
מסירים מהאש, מכסים את הסיר ומשאירים יממה בטמפרטורת החדר.
מעקרים צנצנות זכוכית: ממלאים לגמרי במים רותחים, שופכים את המים ומחכים קצת עד שיתייבשו.
מעבירים את הקליפות עם הסירופ וסוגרים היטב. מאחסנים במקום קריר ויבש, עד חודשיים.
להגשה מסננים את הקליפות מהסירופ ומגישים.
אם רוצים, אפשר לסנן את הקליפות מהסירופ, לגלגל אותן בקערית סוכר ולהגיש כך או כתוספת למנות קינוח. *ניתן להמיר את האשכולית ב-5 תפוזים או 6 לימונים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0