הכנת הבצק: מניחים את כל החומרים היבשים מלבד המלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים כעשר דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק. מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת. מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה כשעה עד שעתיים עד להכפלת הנפח.
שלב 2
0 דקות
הכנת המלית: מרככים את תפוחי האדמה במים ומרסקים אותם לפירה. מוסיפים חמאה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מניחים בקערה לצינון. חותכים את הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עד להשחמה. מסירים מהאש ומצננים. מערבבים את הבצל המטוגן עם בלילת תפוחי האדמה ומוסיפים 2 חלמונים. מערבבים היטב.
שלב 3
0 דקות
הכנת הקלצונה: מחלקים את הבצק לעשרה עד ארבעה עשר כדורים. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעלה עגול. מניחים 2 כפות מהמלית ומקפלים לצורת חצי ירח. מהדקים את הקצוות.
שלב 4
0 דקות
מניחים להתפחה בתבנית אפייה משומנת כשהם מכוסים במגבת עד להכפלת הנפח. אופים בחום 200 מעלות עד שהקלצונה משחים. מצננים ומגישים.
שלב 1
מתוך
4
הכנת הבצק: מניחים את כל החומרים היבשים מלבד המלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים כעשר דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק. מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת. מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה כשעה עד שעתיים עד להכפלת הנפח.
שלב 2
מתוך
4
הכנת המלית: מרככים את תפוחי האדמה במים ומרסקים אותם לפירה. מוסיפים חמאה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מניחים בקערה לצינון. חותכים את הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עד להשחמה. מסירים מהאש ומצננים. מערבבים את הבצל המטוגן עם בלילת תפוחי האדמה ומוסיפים 2 חלמונים. מערבבים היטב.
שלב 3
מתוך
4
הכנת הקלצונה: מחלקים את הבצק לעשרה עד ארבעה עשר כדורים. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעלה עגול. מניחים 2 כפות מהמלית ומקפלים לצורת חצי ירח. מהדקים את הקצוות.
שלב 4
מתוך
4
מניחים להתפחה בתבנית אפייה משומנת כשהם מכוסים במגבת עד להכפלת הנפח. אופים בחום 200 מעלות עד שהקלצונה משחים. מצננים ומגישים.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0