מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים קמח, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו לישה, ומערבבים. יוצקים שמן ומים בהדרגה תוך כדי לישה, ולשים 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ורך.
שלב 2
120 דקות
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, יוצקים מעל מעט שמן ומגלגלים אותו כך שיצופה היטב. מכסים ומתפיחים 120 דקות, עד להכפלת הנפח.
שלב 3
0 דקות
הכנת המלית: מחממים מחבת גדולה עם שמן זית, ומטגנים בצל להזהבה. מוסיפים קוביות חציל ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהחציל מתרכך ומאבד מנפחו והתערובת כולה משחימה מעט. מעבירים לקערה, מערבבים ומצננים מעט. מוסיפים לקערה את שאר חומרי המלית ומערבבים.
מחלקים את הבצק על משטח מקומח ל-8 חלקים. מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 20 ס"מ ועובי חצי ס"מ. מניחים 3-2 כפות מהמלית על גבי מחצית מהבצק, מקפלים וסוגרים במחצית השנייה. מהדקים היטב את קצות הבצק.
שלב 6
0 דקות
מעבירים את הקלצונה הממולאים לתבנית, סוגרים היטב, ומהדקים את הקצוות בעזרת מזלג. מברישים במעט שמן זית.
שלב 7
15 דקות
אופים כ-15 דקות עד שהקלצונה מזהיבים. מוציאים ומברישים שוב במעט שמן זית.
שלב 8
0 דקות
הקלצונה במיטבם כשהם טריים וחמימים, אך אפשר גם להקפיא אותם כשהם עטופים היטב, להפשיר ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
8
מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים קמח, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו לישה, ומערבבים. יוצקים שמן ומים בהדרגה תוך כדי לישה, ולשים 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ורך.
שלב 2
מתוך
8
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, יוצקים מעל מעט שמן ומגלגלים אותו כך שיצופה היטב. מכסים ומתפיחים 120 דקות, עד להכפלת הנפח.
שלב 3
מתוך
8
הכנת המלית: מחממים מחבת גדולה עם שמן זית, ומטגנים בצל להזהבה. מוסיפים קוביות חציל ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהחציל מתרכך ומאבד מנפחו והתערובת כולה משחימה מעט. מעבירים לקערה, מערבבים ומצננים מעט. מוסיפים לקערה את שאר חומרי המלית ומערבבים.
מחלקים את הבצק על משטח מקומח ל-8 חלקים. מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 20 ס"מ ועובי חצי ס"מ. מניחים 3-2 כפות מהמלית על גבי מחצית מהבצק, מקפלים וסוגרים במחצית השנייה. מהדקים היטב את קצות הבצק.
שלב 6
מתוך
8
מעבירים את הקלצונה הממולאים לתבנית, סוגרים היטב, ומהדקים את הקצוות בעזרת מזלג. מברישים במעט שמן זית.
שלב 7
מתוך
8
אופים כ-15 דקות עד שהקלצונה מזהיבים. מוציאים ומברישים שוב במעט שמן זית.
שלב 8
מתוך
8
הקלצונה במיטבם כשהם טריים וחמימים, אך אפשר גם להקפיא אותם כשהם עטופים היטב, להפשיר ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0