המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מכינים את המלית וממלאים: מערבבים זרעי כוסברה עם אורגנו, שאטה, שום ושמן זית. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומורחים את התערובת על הבטטות.
אופים את הבטטות 30-40 דקות, עד לריכוך והזהבה. משאירים את התנור פועל.
מצננים את הבטטות האפויות, קוצצים ומערבבים עם גבינות ובזיליקום. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
ממלאים את הקנלוני בתערובת הבטטה, הכי נוח בעזרת שקית זילוף, ומסדרים אותם בתבנית פיירקס או קרמיקה.
ממיסים חמאה בסיר קטן. מוסיפים קמח ומערבבים היטב עד שכולו נספג בחמאה. מוסיפים חלב תוך ערבוב לפתיחת הרביכה.
מוסיפים מרווה, טימין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל לבן. מבשלים שלוש דקות תוך ערבוב עד שהרוטב מסמיך מעט.
יוצקים רוטב בשמל על הקנלוני.
מכסים ברדיד אלומיניום ואופים עשרים דקות.
מסירים את הכיסוי ואופים עד חמש דקות, עד שפני השטח מזהיבים יפה.
עובדים לפי אותה השיטה: מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומטגנים 500 גרם עלי תרד במשך 3 דקות, עד שהם מתרככים.
מורידים מהאש ומקררים לחלוטין, סוחטים היטב ומערבבים עם 200 גרם גבינת פטה (ניתן להמיר אותה בגבינת ריקוטה באותה הכמות, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ו-150 גרם גבינת קשקבל מגוררת. מתבלים במעט מלח, פלפל שחור טחון טרי ואגוז מוסקט מגורר.
ממלאים את גלילת הקנלוני, מניחים בתבנית, מכסים ואופים עם רוטב בשמל.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0