קוצצים דק את הכרישה (חלק לבן וירוק בהיר) ומזהיבים בסיר רחב מאוד בשמן הזית. מוציאים לקערה.
שלב 2
0 דקות
נפטרים מעלים נבולים ומכוערים של השום וקוצצים את העלים היפים דק (שימו לב: רק את העלים! לא את הגבעולים). מוסיפים לסיר יחד עם שתי כוסות מרק ושתי כוסות מים רותחים. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים שלוש דקות.
שלב 3
0 דקות
מוציאים את העלים מהנוזל שבסיר (הכי קל לאסוף אותם בכף מחוררת או במסננת קטנה) ומוסיפים לכרישה שבקערה. לא נורא אם נשארים כמה עלים בסיר.
שלב 4
0 דקות
מוסיפים לסיר את גבעולי השום, פקעות השום (קלופות וחצויות לרוחב), תפרחות הברוקולי, הפטריות (אם הן גדולות חוצים אותן), הגזר (חתוך לטבעות עבות) ושלושה קישואים (גם הם בטבעות עבות). מבשלים בביעבוע עדין.
שלב 5
0 דקות
בינתיים, מכינים את תערובת הקציצות: מגררים גס את הקישואים הנותרים לתוך הקערה עם הכרישה ועלי השום. מוסיפים את הבשר, הביצה, מלח ופלפל. מערבבים היטב. תתקבל תערובת די נוזלית. אם היא ממש לא נוחה לעבודה, אפשר לעבות אותה במעט קמח מצה, אבל הכוונה היא שהתערובת תהיה עדינה מאוד.
שלב 6
0 דקות
יוצרים מהתערובת כ-15 כדורים קטנים בידיים רטובות ומניחים בסיר עם הנוזל הרותח. אם נראה שאין מספיק נוזל כדי להכיל את הקציצות בנוחות, מוסיפים עוד כוס מים רותחים.
שלב 7
30 דקות
מבשלים בבעבוע עדין במשך 30 דקות. מגישים בצלחות עמוקות, על אורז.
*ניתן להמיר את בשר הטלה בבשר בקר טחון, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
שלב 1
מתוך
7
קוצצים דק את הכרישה (חלק לבן וירוק בהיר) ומזהיבים בסיר רחב מאוד בשמן הזית. מוציאים לקערה.
שלב 2
מתוך
7
נפטרים מעלים נבולים ומכוערים של השום וקוצצים את העלים היפים דק (שימו לב: רק את העלים! לא את הגבעולים). מוסיפים לסיר יחד עם שתי כוסות מרק ושתי כוסות מים רותחים. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים שלוש דקות.
שלב 3
מתוך
7
מוציאים את העלים מהנוזל שבסיר (הכי קל לאסוף אותם בכף מחוררת או במסננת קטנה) ומוסיפים לכרישה שבקערה. לא נורא אם נשארים כמה עלים בסיר.
שלב 4
מתוך
7
מוסיפים לסיר את גבעולי השום, פקעות השום (קלופות וחצויות לרוחב), תפרחות הברוקולי, הפטריות (אם הן גדולות חוצים אותן), הגזר (חתוך לטבעות עבות) ושלושה קישואים (גם הם בטבעות עבות). מבשלים בביעבוע עדין.
שלב 5
מתוך
7
בינתיים, מכינים את תערובת הקציצות: מגררים גס את הקישואים הנותרים לתוך הקערה עם הכרישה ועלי השום. מוסיפים את הבשר, הביצה, מלח ופלפל. מערבבים היטב. תתקבל תערובת די נוזלית. אם היא ממש לא נוחה לעבודה, אפשר לעבות אותה במעט קמח מצה, אבל הכוונה היא שהתערובת תהיה עדינה מאוד.
שלב 6
מתוך
7
יוצרים מהתערובת כ-15 כדורים קטנים בידיים רטובות ומניחים בסיר עם הנוזל הרותח. אם נראה שאין מספיק נוזל כדי להכיל את הקציצות בנוחות, מוסיפים עוד כוס מים רותחים.
שלב 7
מתוך
7
מבשלים בבעבוע עדין במשך 30 דקות. מגישים בצלחות עמוקות, על אורז.
*ניתן להמיר את בשר הטלה בבשר בקר טחון, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0