המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
משרים את הבורגול במים למשך שעה. מסננים, מניחים בקערה עמוקה ומוסיפים את הסולת, הביצה, הכורכום והמלח, ומערבבים היטב.
הכנת המלית: מחממים במחבת גדולה את השמן, ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון זהוב.
מוסיפים את הבשר, הפטרוזיליה ומחצית מכמות התבלינים: הפלפל השחור, הפפריקה וההל. מוסיפים את הצימוקים והשקדים, מערבבים ומאדים כרבע שעה.
נוטלים מבצק הבורגול חופן, ומגלגלים בכפות ידיים רטובות כדור בקוטר 7-8 ס"מ.
צרים גומה במרכז בעזרת האגודל, ודוחסים כף או שתיים מהמלית.
מהדקים היטב ומשטחים קלות בכף היד. עורכים את הקובות במגש, ומניחים במקרר כחצי שעה.
הכנת המרק: יוצקים את המים לסיר רחב ועמוק, מוסיפים את אבקת המרק, הכורכום, המלח ויתר הפלפל השחור, הפפריקה וההל, ומביאים לרתיחה.
מטילים את קציצות הקובה לתוך המרק הרותח (אם הקובה הראשונה מתפוררת, טובלים את הקובות במעט קמח או סולת).
כעבור שתיים-שלוש דקות, הקובות צריכות לצוף. ממשיכים לבשל על אש בינונית כ-עשרים דקות. מוציאים את הקובות מן המרק ומצננים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0