המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לשפוך את הקמח לקערה, באמצע לעשות גומה ולהכניס את השימרית (אם מדובר בשמרים, לערבב ב-1/2 כוס מים פושרים +1 כפית סוכר. להמתין שיתפח כמה דק', ואחר כך לשפוך בגומה)
להוסיף מלח, סוכר ו-1 וחצי כוסות מים ולהתחיל לערבב.
להוסיף את השמן ולערבב.
להוסיף את שאר המים, לפי הצורך, עד קבלת בצק אחיד.
ללוש היטב עד קבלת בצק חלק ולהתפיח כשעה וחצי, עד הכפלת הנפח.
לחלק ל-10-12 כדורים ולהניח על שיש מקומח למנוחה של רבע שעה.
להכין לחמניות מאורכות או עגולות, ולהניח במרחק זה מזה בתבנית עם נייר אפייה (אפשר להבריש ביצה, שומשום ואפשר בלי).
לאפות בחום 190 מעלות, כ-30 דק' בערך (מומלץ לבדוק אותן מדי פעם).
להוציא את הלחמניות מהתבנית, להניח אותם במפה מבד או מגבת ולעטוף אותן.
לערבב את כל המרכיבים יחד לתערובת אחידה.
לשפוך לסיר מעט שמן ושום, לחמם מעט, ולזרות את כל התבלינים.
לטגן מעט ולהוסיף כ-2 כוסות מים, עד לרתיחה.
להכין קציצות מאורכות ולהניח בסיר, אחד אחרי השני, ולבשל כ-45 דק'.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0