המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את הקציצות: חותכים דק דק שני בצלים גדולים, שמים בקערה, מערבבים עם כפית שטוחה מלח ומניחים בצד לחצי שעה.
מערבבים את הבצל המומלח עם הבשר הטחון, מוסיפים לפחות חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק, פלפל שחור, 2 שיני שום כתושות, פירורי לחם ומעט פפריקה חריפה. מערבבים לתערובת אחידה.
מכינים קערה קטנה עם מים ובידיים רטובות יוצרים קציצות בקוטר של כ-3 ס"מ (או בגודל הרצוי). מניחים את הקציצות במגש ועוברים לשלב הבישול.
מחממים במחבת עמוקה/ סיר סוטאג' 2 כפות שמן ומזהיבים שני בצלים קצוצים גס. מוסיפים את הפירות היבשים (חתוכים גס או שלמים). מערבבים ומטגנים עוד שתי דקות.
יוצקים מים, מוסיפים סילאן, דבש, כף רסק עגבניות ומיץ לימון טרי. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
מוסיפים בזהירות את הקציצות (רצוי להחליק אותן אחת אחת עם כף) כך שיכוסו ברוטב ברובן.
מבשלים כשעה על אש קטנה כשהסיר מכוסה. אם צריך יש להוסיף מעט מים במהלך הבישול ולבחוש מדי פעם.
לקראת סיום הבישול טועמים ומוסיפים לפי הטעם מלח, פלפל שחור ומעט צ'ילי מיובש (לאוהבי המתוק-חריף).
מומלץ להגיש על אורז- לבן או אדום עם שקדים קלויים, צימוקים והרבה בצל מטוגן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0