המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכניסים לקערה את כל מרכיבי הקציצות. לשים את התערובת בידיים עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצרים קציצות עגולות ומשטחים מעט.
מחממים שמן במחבת עד שהוא חם מאד, ומטגנים במשך כדקה אחת מכל צד, עד להזהבה קלה מבחוץ (אין צורך שהקציצות יהיו מוכנות לגמרי כי הן ימשיכו להתבשל ברוטב).
מטגנים בסיר עם שמן את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
מוסיפים לסיר את הפטריות החצויות, ומטגנים אותן עד שהפטריות מגירות נוזלים. מוסיפים לסיר את שן השום הכתושה, ומערבבים היטב. מתבלים עם עלי התימין והרוזמרין הקצוץ ומערבבים היטב. מוסיפים קורט מלח ופלפל וממשיכים לטגן עד שנוזלי הפטריות מתאדים.
מוסיפים לסיר את קוביות העגבניות, רסק עגבניות, קטשופ, מים, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כ-5 דקות. אם הרוטב נראה סמיך מדי ניתן להוסיף מעט מים.
מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות עד שהטעמים התמזגו והקציצות מבושלות לחלוטין. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול בהתאם לצורך.
מגישים חם לצד אורז.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0