המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קוצצים פטרוזיליה ובצל בפולסים במעבד מזון (או ביד).
מערבבים בקערה בשר, פטרוזיליה, בצל, לחם או פירורי לחם, שמן זית, בהרט, פלפל ומלח.
לשים עד לקבלת תערובת אחידה, ויוצרים מהתערובת כדורים לא גדולים.
שמים שמן, בצל וסלרי בסיר גדול ורחב (שיכיל את הקציצות בשכבה אחת וגם את השעועית).
מטגנים עד שהבצל מזהיב אבל לא משחים והסלרי מתרכך. מוסיפים כורכום, פפריקה, מלח, פלפל ועגבניות ומערבבים.
מטגנים את המרכיבים תוך כדי ערבוב עד שהעגבניות מתרככות ומתפרקות ובסיר מתחיל להיווצר רוטב.
מסדרים את הקציצות בתוך רוטב העגבניות בשכבה אחת.
מוסיפים מים ומבשלים בסיר מכוסה ברתיחה מתונה כ- 10 דקות עד שהקציצות מתייצבות.
מוסיפים את השעועית ואם צריך אז גם מעט מים רותחים. המים צריכים להגיע עד גובה השעועית. מערבבים על ידי ניעור קל של הסיר.
מביאים לרתיחה ומערבבים מעט על ידי ניעור עדין של הסיר. מבשלים בסיר מכוסה ברתיחה פעילה במשך 60 דקות. *ניתן להמיר את הכוכרכום בכפית כורכום טרי מגורר וחבילת שעועית עדינה, קפואה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0