המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הקציצות. *ניתן להמיר את בשר העגל הטחון בבשר בקר רגיל, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
ליצור מהתערובת עיגולים בינוניים (בערך בגודל של כדור פינג פונג).
לחמם במחבת שמן, לטגן את הקציצות כדקה מכל צד ולהעביר לקערה עם נייר סופג. חשוב!!!! - מטרת הטיגון היא לסגור את הקציצות על מנת שלא יתפרקו בבישול, ולכן, בעדינות עם הצבע. אין צורך לשרוף אותם.
מכינים את הרוטב: בסיר אחר, לטגן קלות את טבעות הבצל עד שהבצל נהיה שקוף. להוסיף את שיני השום ולהזהיבן קלות (זהירות!!! לא מטגנים שום יותר מדיי זמן אחרת נהיה לו טעם מר).
לחתוך את התמרים בקצוות, להוריד מהם את הקליפה, להוציא את החרצנים, לחתוך לחצאים ולהוסיפם לתוך הסיר.
להוסיף את קוביות העגבניות ואת רסק העגבניות ולבחוש.
להוסיף את התבלינים לפי הטעם (אפשר להוסיף גם רבע כפית של קינמון טחון למי שאוהב, אבל אל תשכחו שהוספנו כבר בקציצות. או, או!)
להוסיף כ- 2 וחצי עד 3 כוסות מים. להביא את הרוטב לרתיחה תוך כדי בחישה מדי פעם.
להעביר לאש נמוכה ולהוסיף את הקציצות לאט ובזהירות כך שהרוטב ייכסה את כולן. לכסות את הסיר ולבדוק מדי פעם שהבצל והתמרים לא נדבקים לתחתית.
לבשל כשעה על אש קטנה עד שהקציצות סופגות את הרוטב.
זהו חברים. העבודה הקשה הסתיימה אבל תאמינו לי שבסוף זה יהיה שווה את המאמץ.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0