המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את תערובת הקציצות: שמים בקערה את הבשר הטחון (ניתן להמיר את הבשר בהודו טחון באותה הכמות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ואת כל שאר המצרכים והתבלינים - 1/2 כפית מלח, 1 כפית פלפל שחור, 1 כפית כמון, 1 כפית כורכום. מוסיפים 1/3 כוס שמן. לשים היטב (הלישה תקבע אם הקציצות יצאו רכות ויתגבשו היטב).
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מכינים את הרוטב: מחממים בסיר רחב 3 כפות שמן. מטגנים את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים עגבניות וסוכר ומבשלים 5 דקות. מוסיפים עלי סלרי, תבלינים - 2 כפות פפריקה מתוקה, 1 כפית מלח, 1 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית כמון וכף אבקת תיבול מרק עוף, רסק עגבניות, מים, ואת השמן הנותר (5 כפות), ומביאים לרתיחה.
יוצרים קציצות עגולות ואחידות בגודל הרצוי.
מסדרים את הקציצות ברוטב שרתח, מנענעים את הסיר מצד לצד, כדי שכל קציצה תקבל רוטב. מבשלים בלהבה נמוכה כ-20 דקות נוספות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0