המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מבשלים את הגריסים: מחממים סיר בינוני ומוסיפים כוס גריסי פנינה. מערבבים מעט ומוסיפים 3.5 כוסות מי ברז. מביאים לרתיחה כשמכסה הסיר פתוח למחצה ומבשלים ברתיחה עדינה, עד שכל המים מתאדים והגריסים רכים.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מערבבים את הירקות המגוררים והמאודים עם גריסי הפנינה המבושלים, פרוסות הלחם, הבשר הטחון והתבלינים. יוצרים קציצות בגודל הרצוי, בידיים רטובות (פחות נדבק לידיים).
מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
אופים בתנור 30-35 דקות. טיפים: ניתן לבשל גם ברוטב עגבניות. אפשרות נוספת היא לאפות רק חצי כמות, ואת יתר הקציצות להקפיא (לפני אפייה). יש להפשיר למשך לילה שלם לפני האפייה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0