המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מבשלים את האורז בכוס וחצי של מים רותחים עם מעט מלח כ-15 דקות. עד שהוא רך ומוכן לאכילה.
מטגנים שום במחבת, מוסיפים את העגבניות, מלח ופלפל. מכסים ומבשלים כחצי שעה לפחות על אש נמוכה.
מערבבים בקערה את הבשר והנענע ומתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את האורז לבשר ומערבבים.
טוחנים במעבד מזון את תערובת הבשר והאורז. מוסיפים 2 כפות קמח ואת הביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצרים קציצות ומטגנים אותן בשמן עמוק עד להזהבה. כשהן מוכנות, מכניסים אותן לסיר העגבניות. מוסיפים 1/2 כוס מים, מכסים ומבשלים כ-15 דקות.
בתום הבישול, מניחים את הקציצות בצד ואת הרוטב טוחנים שוב במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים מעט נענע קצוצה.
מקמחים את קוביות החציל מוסיפים מעט מלח ומערבבים. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
להגשה: יוצקים את רוטב העגבניות בתחתית צלחת עמוקה גדולה.
מניחים את הקציצות ברוטב ומפזרים מעל את החצילים המטוגנים. מקשטים בעלי נענע ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0