המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מטגנים בסיר רחב ושטוח בצל עד הזהבה, מוסיפים את העגבניות המגורדות והתבלינים ומערבבים כ-2-3 דקות.
יוצקים כחצי כוס מים ומערבבים מדי פעם כדי שהעגבניות לא ישרפו, אם צריך אז להוסיף מים מידי פעם.
במקביל מכינים את תערובת הקציצות: יוצקים לסיר אחר מעט שמן ומוסיפים את הבשר טחון והשום הכתוש, מערבבים תוך ערבוב ופירור במזלג עד שהבשר מתבשל.
מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה, תבלינים ופירורי לחם (כ-2 כפות בערך כדי להספוג את הנוזלים במידה ויש וכדי שהקציצות יהיו פריכות), ומערבבים לתערובת אחידה.
מכבים את האש ונותנים לבשר להתקרר. כשהבשר מתקרר מוסיפים ביצה ומערבבים.
ממלאים את הלבבות במעט מהתערובת ומשטחים-מהדקים את הבשר. מקמחים ומנערים ומעבירים לסיר עם הרוטב.
מסדרים קציצה אחר קציצה בסיר עד שאין מקום. יוצקים מים רותחים עד לגובה 3/4 מהקציצות ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות. מדי פעם במהלך הבישול אוספים מעט רוטב בכף ויוצקים על הקציצה מלמעלה.
התוצאות מדהימות, למרות שזה נראה מסובך זה בכלל לא. בתיאבון! *ניתן להמיר את הפלפל השחור בחצי כפית צ'ילי יבש. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0