המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את הקציצות: להעביר לקערה עמוקה את הדגים הטחונים עם 3 שיני השום הכתוש, פלפל, פפריקה מתוקה, חצי מהכמות הגזר המגורר, כוסברה יבשה טחונה וכוסברה טרייה, פירורי לחם או קמח מצה 3/4 כפית של מלח וחלבון ביצה. מערבבים לתערובת אחידה.
מכינים כדורים קטנים בגודל שווה ולהעביר למקרר (לא למקפיא!). עד להכנת הרוטב.
מכינים רוטב: מחממים שמן בסיר עמוק, מוסיפים את הגזר (הגזר שמטגנים עם שמן מפריש צבע ארגמן נהדר). להוסיף בהדרגה פלפל ירוק קצוץ, עגבנייה מגוררת, לערבב היטב ולהוסיף חצי כפית פלפל, פפריקה אדומה, ושליש פלפל שחור, להוסיף את העגבניות + 2 שיני השום הכתוש. להוסיף בהדרגה את הרסק עגבניות ואת המים. להביא לרתיחה.
מוסיפים רבע כפית מלח ולסדר בתוך הרוטב את הקציצות. לסובב מכול צד ואז להתחיל לצמצם את הרוטב על להבה קטנה.
כאשר הרוטב סמיך מעט יש לכבות את הלהבה ולהוסיף את כוסברה הטרייה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0