המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מגרדים בצל אחד על פומפייה בינונית בעובייה, סוחטים היטב את הנוזלים ומכניסים לקערה.
קוצצים דק את הבצל השני ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את הביצה, השמן, פירורי הלחם, השום הכתוש, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות ומערבבים.
מוסיפים את כל התבלינים ומעסים למשך כשלוש עד חמש דקות היטב עד שהכל מתאחד היטב.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים לכמה שעות טובות (עדיף לילה) למקרר.
אם ממהרים - אפשר ליצור כבר את הקציצות מבלי להשהות לקירור, זה יוצא לא פחות טוב, אבל מומלץ כן להשהות.
מטגנים את הבצל הפרוס עד להזהבה קלילה בסיר עם שמן, מוסיפים את השום הפרוס ומקפיצים למשך כשתי דקות.
חותכים לארבעה חלקים כל ארטישוק ומכניסים לסיר. מקפיצים את הארטישוקים למשך כ-3-5 דקות.
מוסיפים את מיץ הלימון והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים.
טועמים, מתקנים תיבול ומביאים לרתיחה עדינה.
מוציאים את בשר הקציצות מהמקרר ומעצבים ביד לצורה אליפטית (כמו של קובה מטוגן), או כדורים קטנים, או כדורים פחוסים, או איך שאוהבים.
מכניסים את הקציצות לרוטב החם, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כעשר דקות ללא מכסה. מקפידים לנענע את הסיר בעזרת הידיות מדי פעם.
מכסים את הסיר, מורידים ללהבה נמוכה ומבשלים במשך כ-40 דקות נוספות. פותחים את מכסה הסיר ומצמצמים את הנוזלים עד לדרגת סמיכות רצוייה.
טועמים ומתקנים תיבול. הטעם הסופי צריך לצאת חמצמץ וטעים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0