המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לקציצות: לערבב את כל חומרי הקציצות יחד (טופו, לחם, כף קמח, פירורי לחם, פטרוזיליה, תפו"א, כף תיבול לקציצות כף תיבול לאורז) לטעום ולתקן תיבול (אפשר להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם)
לחמם שמן במחבת וליצור קציצות עגולות (גודל "פינג פונג") ולמעוך לדסקית עגולה ויפה בגובה 1.5 ס"מ
לטגן עד שצד אחד שזוף, להיזהר לא לשרוף אך לא לטגן פחות מדי, להפוך ולטגן צד שני. (כ-3-4 דק' מכל צד).
להניח על נייר סופג.
לרוטב: במחבת להקפיץ את הפטריות עם כף שמן זית כ-4 דק' תוך הקפצה תמידית או ערבוב.
בסיר נפרד לחמם את הקמח ו-3 כפות שמן זית על להבה בינונית ולערבב כל הזמן עד שמתחיל לבעבע ואין גושי קמח, להוסיף תיבול ולערבב יחד עוד חצי דקה.
להוסיף את המים ולערבב (רצוי במקצפה ידנית אך אפשר עם מזלג או כף) עד שמתקבלת רביכה אחידה. אם זה יוצא סמיך מדי, ניתן להוסיף מים בהדרגה (כף או שתיים בכל פעם) עד לקבלת סמיכות הרוטב הרצויה.
להוסיף את הפטריות שהקפצנו קודם, לערבב יחד עוד דקה.
להגיש את הקציצות על צלחת ומעל לצקת את הרוטב. לקשט בפטרוזיליה קצוצה. בתאבון :)
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0