קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומזהיבים בסיר עם מעט שמן.
שלב 2
0 דקות
את הסלק המגורר דק מוסיפים לבצל. מאדים עוד כ-5 דק' ומתבלים במעט סוכר ומיץ מ 1/2 לימון.
שלב 3
0 דקות
את 2 הסלקים הבינוניים פורסים לפרוסות בעובי של כ 1/2 סמ ושומרים בצד.
שלב 4
10 דקות
מערבבים את הבשר הטחון עם מחצית מתערובת הסלק המגורר. מוסיפים את הביצה ופירורי הלחם (ניתן להמיר את פירורי הלחם ב-3 כפות קמח מצה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) עד לקבלת עיסה אחידה, מתבלים במלח ופלפל. יוצרים קציצות קטנות ומזהיבים אותן מעט מ 2 צדדיהן במחבת עם מעט שמן.
שלב 5
0 דקות
בסיר רחב מסדרים שכבה של פרוסות הסלק. מעליהן מסדרים את הקציצות ומעל הקציצות וביניהן מפזרים את הסלק המגורר שנשאר בסיר. יוצקים מעל הכל ציר עוף עד לכיסוי הקציצות ומתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון וסוכר. צריך להתקבל רוטב חמוץ-מתוק.
שלב 6
0 דקות
להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עד שפרוסות הסלק בתחתית הסיר מתרככות והרוטב מצטמצם מעט.
שלב 1
מתוך
6
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומזהיבים בסיר עם מעט שמן.
שלב 2
מתוך
6
את הסלק המגורר דק מוסיפים לבצל. מאדים עוד כ-5 דק' ומתבלים במעט סוכר ומיץ מ 1/2 לימון.
שלב 3
מתוך
6
את 2 הסלקים הבינוניים פורסים לפרוסות בעובי של כ 1/2 סמ ושומרים בצד.
שלב 4
מתוך
6
מערבבים את הבשר הטחון עם מחצית מתערובת הסלק המגורר. מוסיפים את הביצה ופירורי הלחם (ניתן להמיר את פירורי הלחם ב-3 כפות קמח מצה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) עד לקבלת עיסה אחידה, מתבלים במלח ופלפל. יוצרים קציצות קטנות ומזהיבים אותן מעט מ 2 צדדיהן במחבת עם מעט שמן.
שלב 5
מתוך
6
בסיר רחב מסדרים שכבה של פרוסות הסלק. מעליהן מסדרים את הקציצות ומעל הקציצות וביניהן מפזרים את הסלק המגורר שנשאר בסיר. יוצקים מעל הכל ציר עוף עד לכיסוי הקציצות ומתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון וסוכר. צריך להתקבל רוטב חמוץ-מתוק.
שלב 6
מתוך
6
להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עד שפרוסות הסלק בתחתית הסיר מתרככות והרוטב מצטמצם מעט.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0