המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומזהיבים בסיר עם מעט שמן.
את הסלק המגורר דק מוסיפים לבצל. מאדים עוד כ-5 דק' ומתבלים במעט סוכר ומיץ מ 1/2 לימון.
את 2 הסלקים הבינוניים פורסים לפרוסות בעובי של כ 1/2 סמ ושומרים בצד.
מערבבים את הבשר הטחון עם מחצית מתערובת הסלק המגורר. מוסיפים את הביצה ופירורי הלחם (ניתן להמיר את פירורי הלחם ב-3 כפות קמח מצה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) עד לקבלת עיסה אחידה, מתבלים במלח ופלפל. יוצרים קציצות קטנות ומזהיבים אותן מעט מ 2 צדדיהן במחבת עם מעט שמן.
בסיר רחב מסדרים שכבה של פרוסות הסלק. מעליהן מסדרים את הקציצות ומעל הקציצות וביניהן מפזרים את הסלק המגורר שנשאר בסיר. יוצקים מעל הכל ציר עוף עד לכיסוי הקציצות ומתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון וסוכר. צריך להתקבל רוטב חמוץ-מתוק.
להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עד שפרוסות הסלק בתחתית הסיר מתרככות והרוטב מצטמצם מעט.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0