המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים את הבטטות בתבנית (ללא שמן) ואופים בחום מקסימלי במשך שעה. מוציאים, מצננים מעט, קולפים (הקליפה תיפרד בקלות) ומועכים במזלג לפירה חלק.
מוסיפים את העוף, הבצל, הביצה, פירורי הלחם, מלח ופלפל ומערבבים למחית אחידה במרקם של פלסטלינה רכה.
מכינים קציצות קטנות ושטוחות.
אופציית אפייה: יוצקים שלוש כפות שמן זית לצלחת שטוחה. טובלים קלות כל קציצה בשמן משני צידיה ומניחים בתבנית. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בחום בינוני-נמוך (160מעלות) 45 דק'.
מסירים נייר אלומיניום מגבירים חום ל-200 מעלות ואופים עד 15 דקות עד שמזהיב.
אופציית טיגון: מגלגלים את הקציצות בפירורי לחם (אין צורך לטבול בביצה קודם, התערובת דביקה מספיק). מטגנים בשמן חצי עמוק משני הצדדים עד להזהבה יפה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0