המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מסירים מהפטרוזיליה את החלק התחתון של הגבעולים. מעבירים למעבד מזון וטוחנים יחד עם הבצל, עד קבלת מחית חלקה.
מעבירים לקערה, מוסיפים את כל שאר חומרי הקציצות ומערבבים היטב. מכניסים את התערובת למקרר לשעה.
מוציאים מהמקרר, צרים בידיים רטובות קציצות מעט פחוסות ומניחים במקרר עד השימוש.
מפרידים את שורשי הסלרי מהגבעולים ושוטפים היטב. קולפים את שורשי הסלרי וחותכים אותם לפלחים בעובי חצי סנטימטר. מסירים מגבעולי הסלרי את העלים. שוטפים את הגבעולים וקוצצים לטבעות.
מחממים שמן זית בסיר רחב שיכול להיכנס לתנור. מטגנים כרישה במשך עשר דקות. מוסיפים פלחי סלרי, גבעולי סלרי קצוצים, שום ופלפל ירוק חריף ומטגנים תוך כדי ערבוב חמש דקות.
בינתיים קולים במחבת יבשה זעפרן, זרעי כמון וכוסברה כדקה, עד שריחם "נפתח", מעבירים למכתש ועלי או מטחנת תבלינים וכותשים לאבקה גסה.
מוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים.
מוסיפים לסיר את התבלינים וממשיכים בטיגון עוד שתי דקות.
מוסיפים מים רותחים, מוודאים רתיחה ומוסיפים את הקציצות.
מכסים ומבשלים 30 דקות על להבה בינונית בלי לערבב.
מחממים תנור ל-150 מעלות.
מערבבים את הקציצות בעדינות, מכסים ומכניסים לתנור. צולים 30 דקות.
מגישים עם אורז לבן, קוסקוס או פירה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0