המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות. מצננים ושומרים במקרר.
הכנת הבצק: מערבבים קמח שמרים, סוכר, ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת.
מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-240 דקות לפחות.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
מורחים את ממרח השוקולד בצורה שווה, ומפזרים 1/3 משקית האינסטנט עם השוקולד צ'יפס ומגלגלים לגליל.
חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין משונן, מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת איקס, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.
מניחים את הצמה בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה טרופה ומתפיחים כ-45 דקות.
מחממים תנור ל-170, אופים כ-35 דקות עד להזהבה קלה.
מוציאים את העוגה מהתנור, ומברישים בסירופ בעודה חמה (וסירופ קר). מצננים היטב, מכסים ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0