המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הבצק:
מערבבים שמרים, סוכר וקמח.
מוסיפים חלב, ביצה ומלח.
מוסיפים מים קרים (כדי שהחמאה לא תימס מאוחר יותר) ומערבלים עד קבלת בצק יציב.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר למשך שעה, עד שמתקבל בצק בנפח גדול יותר.
אחרי שעה, מוציאים את האוויר מהבצק (על ידי לחיצות בכפות הידיים המשטיחות אותו), ושוב מכסים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך שעה נוספת.
מוציאים את הבצק מהמקרר, משטיחים אותו עם מערוך למלבן או \"אטרייה\" במידות 35x20 ס\"מ
מסמנים את האטרייה מהצד הארוך יותר שלה לשלושה חלקים שווים, רק מסמנים בנגיעת סכין או משהו.
מורחים את החמאה הקרה (שקילפנו ממנה את הניילון הנצמד!) בעזרת קלף, מרית או אצבעות (מאה גרם ראשונים), רק על שני שליש מ\"אטריית\" הבצק, אבל עד סוף השוליים של שני השליש האלה (יענו שליש אחד, נגיד החלק הימני, מהצד הארוך יותר של האטרייה, נותר \"עירום\" מחמאה).
מקפלים את הבצק לשלושה חלקים: את שליש האטרייה העירום מחמאה מקפלים מעל השליש האמצעי המרוח בחמאה, מימין לשמאל, כמו שסוגרים ספר. את השליש השלישי המרוח בחמאה מקפלים מצד שמאל לימין, גם כן כמו שסוגרים ספר, מעל ה\"כריכה\", שהוא כאמור השליש הראשון המקופל. נוצר מלבן קטן ומקופל. זה כמו לוחות הברית, שמורכבים משלושה חלקים במקום שניים: חלק ימין מקפלים על האמצעי, חלק שמאל מקפלים על החלק הימני שמקופל על האמצעי.
מכניסים שוב, למקרר, למשך חצי שעה.
מוציאים מהמקרר את המלבן הקטן והשמן ושוב חוזרים על הפעולות, כשהפעם משתמשים במאה גרם החמאה הנותרים. (כך הרווחנו יותר שכבות בצק)
מחזירים את הבצק לעוד חצי שעה במקרר. וזהו. תם ונשלם.
קרם השקדים:
מקציפים את החמאה והסוכר למשך חמש דקות במהירות בינונית עם וו גיטרה.
מוסיפים את הביצים בהדרגה.
מוסיפים את אבקת השקדים והקמח ומערבבים במהירות איטית עד קבלת קרם אחיד.
האיחוד: מרדדים את הבצק, חותכים למשולשים, ומוסיפים כפית קטנה קרם שקדים בצד הרחב של המשולש, ומגלגלים לקרואסון.
מברישים בביצה טרופה, מתפיחים בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח
לאחר מילוי הקוראסונים, אופים בטמפרטורה של 200 מעלות למשך 12 דקות , או טיפה יותר זמן, רק עד שמזהיב, ולא יותר. מוציאים ואוכלים טרי.
אחרי האפיה ניתן, לא חובה, למרוח עליהם שכבה דקה של ציפוי מתוק (250 גרם אבקת סוכר בחושה טוב עם 35 גרם חלבון (1 חלבון מביצה גדולה). כשזה מתייבש נוצר ציפוי לבן מתוק טעים).
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0