המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מנפים קילו קמח.
מוסיפים 2 כפות שמרים, כוס סוכר וקורט מלח.
יוצרים גומה בתערובת, מוסיפים 3 ביצים, כף חומץ, כוס מים פושרים וכוס מיץ תפוזים.
לשים הכל יחד עד ליצירת בצק. (מוסיפים קמח במידת הצורך עד שהבצק לא דביק).
חותכים ל-8 חתיכות. מקמחים מגש ועליו שמים את הבצק החתוך.
מרדדים כל חתיכה.
חותכים את החמאה לרבעים. על חתיכת בצק מרודדת מורחים רבע חמאה ומקפלים (כמו בצק עלים). מקמחים את הבצק לפי הצורך.
עוטפים בשקית ניילון ומכניסים לקירור למשך הלילה.
יום למחרת מכינים את הרוטב עם כוס וחצי מים, כוס וחצי סוכר ולימון סחוט.
מרדדים את חתיכות הבצק עד להעלמת המרגרינה וחותכים לשמיניות.
על השמיניות מורחים ממרח שוקולד ומגלגלים לצורת קוראסון.
נותנים לבצק לתפוח כשעתיים.
לאחר תפיחה מורחים ביצה מעורבבת במעט דבש ומפזרים שומשום.
מכניסים לתנור בחום 180 מעלות עד להשחמה מלאה.
כשמוציאים את הקוראסונים מהתנור מיד מורחים את הרוטב שהוכן מראש - פעמיים. *ניתן להמיר את החמאה במרגרינה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0