המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חוצים את הפתי בר לרוחב.
מחממים בסיר בינוני סוכר ומים על אש גבוהה עד שהסוכר נמס. מנמיכים לאש בינונית ומחכים שהסוכר יהפוך לקרמל בצבע חום בהיר.
מורידים מהאש וטובלים את הפתי בר בזהירות בקרמל. משתדלים לטבול את רוב הפתי בר (ניתן להטות מעט את הסיר). מניחים לייבוש על נייר פרגמנט או משטח סיליקון.
מכינים את האינסטנט פודינג וניל לפי ההוראות על גבי האריזה, אולם משתמשים בשמנת וחלב.
בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה עם הסוכר וניל. בתנועות קיפול עדינות מוסיפים את תערובת הגבינה אל האינסטנט פודינג וניל עד שמתקבל קרם אחיד.
מערבבים בכלי את התותים עם היין, משרים כ-10 דקות ומסננים היטב. *ניתן להמיר את היין ביין נתזים באותה הכמות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
שוברים קלות את הפתי בר בציפוי קרמל ומניחים בבסיס הגביעים או ה"רינגים". מסדרים בדפנות תותים כשהצד הבהיר פונה כלפי חוץ ובצמידות אחד לשני. ממלאים קרם במרכז בעזרת מצקת. מקשטים מעל בפירורי הפתי בר בציפוי קרמל שנותרו.
במידה ונותר מהקרמל בעזרת כפית מפזרים קרמל ביד חופשית על נייר הפרגמנט או משטח הסיליקון, כך שנוצרים מעין מדליונים של קרמל. מחכים 5 דקות עד שהם מתקשים, מקלפים מהנייר או משטח הסיליקון ומקשטים את המנה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0