המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכינו מראש כלי נקי להעביר אליו את הקרם כשהוא מוכן.
מרתיחים את החלב עם הווניל ומעט מאוד מהסוכר (הסוכר מונע מהחלב להידבק לתחתית הסיר). *ניתן להמיר את מקל הווניל בשתי כפיות תמצית וניל איכותית. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
בקערה מערבבים את החלמונים עם יתרת הסוכר והקורנפלור.
כשהחלב רותח, מורידים את הסיר מהאש ועושים השוואת טמפרטורה עם החלמונים והסוכר: מוזגים מעט מהחלב הרותח לחלמונים, ומערבבים היטב (בעזרת מטרפה). מוזגים עוד חלב ומערבבים, ממשיכים למזוג עד כדי 2/3 מהחלב שבסיר.
מחזירים את הסיר עם החלב הנותר לאש ומוזגים לתוכו את תערובת החלב והחלמונים תוך כדי ערבוב.
מערבבים בכף עץ על להבה בינונית, עד שהנוזל מסמיך ויש בועות בתערובת. מכבים את האש ומעבירים מיד לכלי נקי.
מקררים היטב את הקרם.
לפני ההגשה מערבבים היטב במטרפה את הרוטב, אפשר ליצוק לכוסות ולשים מעל סלט פירות, או פירות טריים.
נשמר יומיים במקרר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0