המתכון הזה נוצר עבור 32 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שופכים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים את כל החומרים מלבד המלח, מערבלים במהירות בינונית כ-5 דקות.
מוסיפים מלח וממשיכים לערבל עוד 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת (בשמן זית או שמן רגיל), הופכים את הבצק כך שיהיה מכוסה בשמן מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח כשעה.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
מרדדים כל חלק לעיגול גדול ומורחים על העיגול מחצית מכמות גבינת השמנת ומפזרים מעל מחצית מהגבינה המגוררת. בעזרת גלגלת או סכין חד מחלקים את העיגול ל–16 משולשים שווים בגודלם ומגלגלים אותם לרוגלך.
ממשיכים עם החצי השני באותה הדרך.
מניחים על תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה וזורים שומשום וקצח (אם אוהבים) וממתינים 15 דקות.
מחממים תנור לחום של 190 מעלות ואופים את הרוגלך כ-20 דקות להזהבה.
מומלץ להגיש את הרוגלך חמימים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0