שופכים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים את כל החומרים מלבד המלח, מערבלים במהירות בינונית כ-5 דקות.
שלב 2
5 דקות
מוסיפים מלח וממשיכים לערבל עוד 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
שלב 3
60 דקות
מעבירים את הבצק לקערה משומנת (בשמן זית או שמן רגיל), הופכים את הבצק כך שיהיה מכוסה בשמן מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח כשעה.
שלב 4
0 דקות
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
שלב 5
0 דקות
מרדדים כל חלק לעיגול גדול ומורחים על העיגול מחצית מכמות גבינת השמנת ומפזרים מעל מחצית מהגבינה המגוררת. בעזרת גלגלת או סכין חד מחלקים את העיגול ל–16 משולשים שווים בגודלם ומגלגלים אותם לרוגלך.
שלב 6
0 דקות
ממשיכים עם החצי השני באותה הדרך.
שלב 7
15 דקות
מניחים על תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה וזורים שומשום וקצח (אם אוהבים) וממתינים 15 דקות.
שלב 8
0 דקות
מחממים תנור לחום של 190 מעלות ואופים את הרוגלך כ-20 דקות להזהבה.
שלב 9
0 דקות
מומלץ להגיש את הרוגלך חמימים.
שלב 1
מתוך
9
שופכים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים את כל החומרים מלבד המלח, מערבלים במהירות בינונית כ-5 דקות.
שלב 2
מתוך
9
מוסיפים מלח וממשיכים לערבל עוד 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
שלב 3
מתוך
9
מעבירים את הבצק לקערה משומנת (בשמן זית או שמן רגיל), הופכים את הבצק כך שיהיה מכוסה בשמן מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח כשעה.
שלב 4
מתוך
9
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
שלב 5
מתוך
9
מרדדים כל חלק לעיגול גדול ומורחים על העיגול מחצית מכמות גבינת השמנת ומפזרים מעל מחצית מהגבינה המגוררת. בעזרת גלגלת או סכין חד מחלקים את העיגול ל–16 משולשים שווים בגודלם ומגלגלים אותם לרוגלך.
שלב 6
מתוך
9
ממשיכים עם החצי השני באותה הדרך.
שלב 7
מתוך
9
מניחים על תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה וזורים שומשום וקצח (אם אוהבים) וממתינים 15 דקות.
שלב 8
מתוך
9
מחממים תנור לחום של 190 מעלות ואופים את הרוגלך כ-20 דקות להזהבה.
שלב 9
מתוך
9
מומלץ להגיש את הרוגלך חמימים.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0