דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
רולדה בצבעי הקשת
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. רולדה בצבעי הקשת

רולדה בצבעי הקשת

(2)
30 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: רות אופק
רולדת פסים בשלל צבעי הקשת, במילוי קרם וניל. מתכון שמח וקל הכנה שכיף לפנק איתו ילדים וגדולים

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
5 
ביצה
0.67  כוס
סוכר לבן
0.67  כוס
קמח תופח אסם 1 ק"ג
0  לפי הטעם
צבע מאכל טבעיים, לקישוט
1  מיכל
שמנת מתוקה
0.5  כוס
חלב
40  גרם
פודינג אינסטנט בטעם וניל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

30 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    בקערת המיקסר מתחילים להקציף את הביצים.
  • שלב 2

    0 דקות
    כשהביצים מתחילות להעלות קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר.
  • שלב 3

    0 דקות
    מעבירים את המיקסר למהירות הגבוהה ביותר ומקציפים במשך כמה דקות עד שהקצף בהיר ויציב.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים את הקמח התופח ומקפלים עם לקקן בעדינות עד שכל הקמח נטמע בתערובת. אם יש גושי קמח פשוט מרימים אותם עם המרית ומנערים מעט כך שהקמח יתפזר בבצק ואז ממשיכים לקפל.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחלקים את התערובת ל-5-6 קערות ומתחילים בצביעה: בכל קערה מניחים טיפה של צבע ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. זכרו להתחיל עם מעט צבע כי תמיד אפשר להוסיף עוד.
  • שלב 6

    0 דקות
    מעבירים את הבצקים הצבועים לשקיות זילוף.
  • שלב 7

    0 דקות
    מרפדים תבנית בנייר אפיה ומתחילים לזלף את הבצק לפי הדוגמא שמעוניינים לקבל.
  • שלב 8

    0 דקות
    בזמן הזילוף מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  • שלב 9

    10 דקות
    אופים את הרולדה בחום של 180 מעלות במשך כ-10 דקות. בתום האפייה ניתן לרולדה להתקרר.
  • שלב 10

    0 דקות
    הסברים והבהרות: כשהרולדה יוצאת מהתנור החלק העליון שלה נראה קצת פחות אטרקטיבי כי החלק העליון של הבצק מתייבש באפיה. על החלק הזה נמרח את הקרם ואז נגלגל את הרולדה כך שיראו את החלק התחתון. מצננים מעט אך מקפידים לעבוד כשהרולדה עוד חמימה כדי שלא תתפרק.
  • שלב 11

    0 דקות
    מכינים את הרולדה לגלגול: חותכים את הקצוות היבשים ומיישרים את השוליים. הופכים את הרולדה על נייר אפיה חדש ומקלפים את הנייר מהחלק התחתון של הרולדה.
  • שלב 12

    0 דקות
    לאחר מכן הופכים בחזרה את הרולדה כך שהחלק התחתון והיפה יהיה כלפי מטה (ולבסוף מגלגלים את הרולדה בתוך נייר האפיה).
  • שלב 13

    0 דקות
    חשוב לבצע את הגלגול כשהרולדה עדיין חמימה, זה ימנע ממנה להישבר בשלב המילוי.
  • שלב 14

    0 דקות
    מכינים את המילוי: מקציפים מיכל של שמנת מתוקה, חצי כוס חלב וחצי חבילה של אינסטנט פודינג.
  • שלב 15

    0 דקות
    פורסים את הרולדה, ממלאים בקרם ומגלגלים בחזרה. מניחים לרולדה להצטנן במקרר לפני הפריסה.
רולדה בצבעי הקשת

שלב 1 מתוך 15

בקערת המיקסר מתחילים להקציף את הביצים.

רולדה בצבעי הקשת

שלב 2 מתוך 15

כשהביצים מתחילות להעלות קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר.

רולדה בצבעי הקשת

שלב 3 מתוך 15

מעבירים את המיקסר למהירות הגבוהה ביותר ומקציפים במשך כמה דקות עד שהקצף בהיר ויציב.

רולדה בצבעי הקשת

שלב 4 מתוך 15

מוסיפים את הקמח התופח ומקפלים עם לקקן בעדינות עד שכל הקמח נטמע בתערובת. אם יש גושי קמח פשוט מרימים אותם עם המרית ומנערים מעט כך שהקמח יתפזר בבצק ואז ממשיכים לקפל.

רולדה בצבעי הקשת

שלב 5 מתוך 15

מחלקים את התערובת ל-5-6 קערות ומתחילים בצביעה: בכל קערה מניחים טיפה של צבע ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. זכרו להתחיל עם מעט צבע כי תמיד אפשר להוסיף עוד.

רולדה בצבעי הקשת

שלב 6 מתוך 15

מעבירים את הבצקים הצבועים לשקיות זילוף.

רולדה בצבעי הקשת

שלב 7 מתוך 15

מרפדים תבנית בנייר אפיה ומתחילים לזלף את הבצק לפי הדוגמא שמעוניינים לקבל.

רולדה בצבעי הקשת

שלב 8 מתוך 15

בזמן הזילוף מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

רולדה בצבעי הקשת

שלב 9 מתוך 15

אופים את הרולדה בחום של 180 מעלות במשך כ-10 דקות. בתום האפייה ניתן לרולדה להתקרר.

רולדה בצבעי הקשת

שלב 10 מתוך 15

הסברים והבהרות: כשהרולדה יוצאת מהתנור החלק העליון שלה נראה קצת פחות אטרקטיבי כי החלק העליון של הבצק מתייבש באפיה. על החלק הזה נמרח את הקרם ואז נגלגל את הרולדה כך שיראו את החלק התחתון. מצננים מעט אך מקפידים לעבוד כשהרולדה עוד חמימה כדי שלא תתפרק.

רולדה בצבעי הקשת

שלב 11 מתוך 15

מכינים את הרולדה לגלגול: חותכים את הקצוות היבשים ומיישרים את השוליים. הופכים את הרולדה על נייר אפיה חדש ומקלפים את הנייר מהחלק התחתון של הרולדה.

רולדה בצבעי הקשת

שלב 12 מתוך 15

לאחר מכן הופכים בחזרה את הרולדה כך שהחלק התחתון והיפה יהיה כלפי מטה (ולבסוף מגלגלים את הרולדה בתוך נייר האפיה).

רולדה בצבעי הקשת

שלב 13 מתוך 15

חשוב לבצע את הגלגול כשהרולדה עדיין חמימה, זה ימנע ממנה להישבר בשלב המילוי.

רולדה בצבעי הקשת

שלב 14 מתוך 15

מכינים את המילוי: מקציפים מיכל של שמנת מתוקה, חצי כוס חלב וחצי חבילה של אינסטנט פודינג.

רולדה בצבעי הקשת

שלב 15 מתוך 15

פורסים את הרולדה, ממלאים בקרם ומגלגלים בחזרה. מניחים לרולדה להצטנן במקרר לפני הפריסה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגות

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • רולדה קלה ומעולה

    רולדה קלה ומעולה

    35 דקות בינוני
  • רולדה קלאסית במילוי גבינה או שוקולד

    רולדה קלאסית במילוי גבינה או שוקולד

    90 דקות בינוני
  • רולדה תמרים

    רולדה תמרים

    45 דקות קל
  • רולדה שוקולד או וניל

    רולדה שוקולד או וניל

    25 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים