המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים את קוביות השוקולד בסיר קטן, מוסיפים 3 כפות חלב ומביאים לרתיחה.
מורידים את הסיר מהכיריים, ומערבבים עד שקוביות השוקולד נמסות ומתקבל מרקם חלק ואחיד. מניחים לצינון.
מוסיפים לקערת המיקסר את תוכן השקית האינסטנט פודינג. יוצקים את השמנת המתוקה, כוס חלב ואת השוקולד הלבן המומס. מקציפים במיקסר, עד קבלת קרם חזק ויציב. מעבירים לקערית.
מניחים את התותים בסיר קטן. מוסיפים סוכר, מיץ לימון ומים ומבשלים על להבה בינונית, עד להתרככות התותים. מורידים את הסיר מהכיריים.
טוחנים את התותים המבושלים עם מעבד מזון ידני.
מקציפים ביצים, סוכר, תמצית וניל וקורט מלח, במשך כ-8 דקות.
יוצקים לתערובת הביצים את השמן.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומקפלים, עד שמתקבל בצק נוזלי חלק וללא גושים.
יוצקים את בלילת הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ויוצרים שכבה אחידה.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים במשך כ-7 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים מעט, והופכים את העוגה על נייר אפייה נוסף. מקלפים את נייר האפייה המשומש מגב הרולדה.
מורחים את פני הרולדה ברוטב התותים, עד שהרוטב נספג בבצק. מורחים 2/3 מכמות קרם השוקולד ומגלגלים לרוחב היריעה ולא לאורכה.
מורחים על פני הרולדה את יתרת קרם השוקולד הלבן. מפזרים את רבעי תותים ומצננים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0