המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
להכנת הרולדה - משמנים תבנית אפייה שטוחה של תנור סטנדרטי עם שמן קנולה בעזרת מברשת, מניחים נייר אפייה, מהדקים אותו לתבנית, ומשמנים שוב בשמן הקנולה.
מקציפים חלבונים במהירות בינונית, ברגע שמתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים סוכר וקורט מלח בהדרגה, עד לקבלת קצף גמיש ויציב אך לא נוקשה.
מערבבים יחד את החלמונים והשמן, ומקפלים לתערובת הקצף.
מנפים קקאו וקמח תפוחי אדמה, מוסיפים קוקוס ומערבבים.
מוסיפים מחצית מהכמות לקצף החלבונים, ומקפלים בעדינות. מוסיפים את שאר התערובת לקצף, ומקפלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית המשומנת שהכנו, ומיישרים בעדינות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-10-12 דקות. הופכים את הרולדה על נייר אפייה עם מעט אבקת סוכר מפוזר, מגלגלים ומצננים היטב.
להכנת מלית קצפת וקוקוס - מקציפים יחד שמנת מתוקה (1/2 מיכל), קרם קוקוס קר, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג וניל, עד לקבלת קצפת יציבה.
מקפלים פנימה קוקוס טחון. פותחים את הרולדה, ומורחים את הקצפת באופן שווה ומגלגלים שוב. מניחים על צלחת הגשה, ומעבירים למקרר.
להכנת הגאנאש שוקולד מריר - מרתיחים שמנת מתוקה ושופכים על השוקולד המריר הקצוץ. ממתינים 5 דקות, ומערבבים עם מטרפה עד לקבלת קרם אחיד וללא גושים. מצפים את הרולדה עד כיסוי אחיד של ציפוי הגנאש.
להכנת קישוט השוקולד הלבן - ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל, מערבבים עם כפית שמן קנולה, ומזלפים לקישוט.
מאחסנים את הרולדה בקירור עד ההגשה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 6