המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן קלות.
לרולדת הפיסטוק: מניחים במיקסר עם וו הקצפה ביצים, סוכר, מלח ותמצית וניל ומקציפים 4 דקות, עד שנהיה קצף לבן וסמיך.
מוסיפים פנימה את מחית הפיסטוק ואת גרידת הלימון, וממשיכים להקציף עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים פנימה קמח, פיסטוק טחון ואבקת אפייה, ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
בעזרת פלטה או קלף, משטחים את הבלילה על גבי התבנית.
אופים בתנור 8 דקות, עד שהרולדה מזהיבה וקפיצית למגע.
מצננים את הרולדה לחלוטין לפני שממלאים אותה. אפשר לצנן אותה בתבנית, ואפשר גם לגלגל אותה בעודה חמה במגבת נקייה, אבל זה לא חובה.
הכנת התותים: שוטפים ומסירים את העוקץ לתותים, ושומרים 5-6 תותים יפים ושלמים לקישוט.
חותכים את התותים לקוביות לא קטנות מדי, ומניחים בקערה קטנה.
מוסיפים פנימה סוכר וברנדי ומערבבים היטב. מניחים לתותים לספוג את טעם הברנדי למשך כחצי שעה, ובינתיים מכינים את המלית.
לקרם הריקוטה: מקציפים שמנת מתוקה, גבינת ריקוטה, תמצית וניל ואבקת סוכר, עד שמתקבלת קציפה אוורירית, יציבה ואחידה.
מילוי וגלגול: מורחים על הרולדה שכבה אחידה ונדיבה של קרם ריקוטה. מומלץ לשמור כרבע מכמות הקרם לקישוט.
מעל הקרם מפזרים באחידות תותים (אפשר עם מעט מהסירופ, אך לא יותר מדי).
מגלגלים לרולדה הדוקה, בוזקים מעט אבקת סוכר, ומקשטים בקרם ריקוטה, תותים ומעט פיסטוקים קצוצים.
שומרים במקרר ומגישים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0