המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מפרידים את הביצים את החלבון (הלבן) לקערת המיקסר ואת החלמון (הצהוב) לקערית קטנה .
מוסיפים לחלמון שתי כפיות שמן וחצי שקית אבקת האפייה, מערבבים היטב עם כפית עד שהתערובת בהירה.
מקציפים את החלבון כ-3 דקות עד לקבלת קצף , מוסיפים את הסוכר ולהקציף עד לקבלת קצף מבריק.
מוסיפים ידנית את החלמון ומערבבים בתנועות קיפול בעזרת מרית (לקקן) עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הקמח והקקאו דרך מסננת ,והקוקוס, מערבבים בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
משמנים היטב נייר אפייה (זה חשוב לחילוץ העוגה מהנייר), מניחים על תבנית מרובעת של התנור, שופכים את התערובת על פני נייר האפייה בצורה אחידה (לפזר בעזרת המרית) לאפות בחום 180 מעלות כ-15 דקות עד שהעוגה מקבלת קרום וקיסם שננעץ יוצא נקי.
מקררים את העוגה.
בעזרת סכין משחררים את קצות העוגה (סביב כל העוגה) מנייר האפייה, מעבירים את הסכין מתחת לפני העוגה כדי לשחרר את התחתית עד שכל העוגה נפרדת מהנייר, מתחילים מקצה אחד עד שמגיעים לקצה השני.
להכנת הקרם, מקציפים את השמנת המתוקה עם שלושת רבעי כוס חלב ואינסטנט פודינג שוקולד לקצף יציב.
להרכבת העוגה: כשהעוגה על גבי התבנית מורחים את ריבת התותים על פני כל העוגה מפזרים כחמישה תותים חתוכים.
מורחים חצי מכמות הקצפת על פני כל העוגה מגלגלים את העוגה, לקבלת רולדה, מרימים את הרולדה בעדינות (תופסים מתחתית הרולדה ומרימים) למגש הגשה. מורחים את יתרת הקצפת שנשארה על פני כל העוגה מישרים ומשטחים את הקרם עם סכין רחבה.
מפזרים תותים שלמים לאורך כל הרולדה, רצוי להבריש אותם עם מעט ריבה כדי שלא יתייבשו, אפשר לפזר שבבי שוקולד אם רוצים.
שומרים בקירור לפחות 8 שעות לפני ההגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0