המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת תפוזים בסירופ - פורסים את התפוזים דק מאוד עד עובי של 1.5 מ״מ. זה צריך להיות מספיק דק כדי להיות גמיש, אחרת התפוזים לא יתגלגלו עם הרולדה, הפריסה צריכה להיות בעובי אחיד לאורך כל הפרוסה, במידה ויצאו תפוזים חתוכים טיפה בקצה אלו ניתנים לשימוש. צריך לפחות 23 פרוסות לרולדה ועדיף שיהיו יותר כדי שיהיו לכם אופציות לבחירה כשמסדרים את התפוזים (מהאקסטרות שיהיו לכם אפשר להכין ריבת תפוזים טעימה). את קצוות התפוז אל תזרקו, תסחטו אותם ונשתמש במיץ בהמשך!
לתוך קלחת קטנה יוצקים 1 כוס מים ו-1 כוס סוכר ומבשלים בתוכם את פרוסות התפוזים למשך 20 דקות על אש קטנה עד שקליפת התפוז מתחילה להיות שקופה, השתדלו לא לערבב בחוזקה את התפוזים שלא יתפרקו, רק ע״י נענוע עדין של הסיר.
מניחים נייר אפייה על תבנית בגודל 30/40 עם שוליים גבוהים.
מסובבים את התבנית לאורך כך שהחלק הצר מופנה כלפינו. מסדרים את פרוסות התפוזים בצורת קשקשים. 5 שורות של תפוזים שבכל שורה 5 וחצי פרוסות. כל שורה חדשה עולה על השורה הקודמת ב-1.5 ס״מ בערך.
באמצעות האצבעות לוחצים בעדינות את התפוזים לתבנית כדי להוציא בועות אויר בעיקר במקומות שהתפוזים עולים אחד על השני.
להכנת הבסיס / העוגה - מפרידים ביצים לשתי קערות. בקערה אחת טורפים לתערובת צהובה: 5 חלמונים, 1/4 כוס מיץ תפוזים, 1/4 כוס שמן, 1/2 כוס קמח וכפית וניל.
בקערה שנייה מקציפים 5 חלבונים עם 1/4 כוס סוכר וכפית מיץ לימון עד לקבלת קצפת רכה, אוורירית ולא מאוד יציבה (פסגות רכות).
מאחדים בין שתי התערובות, מוזגים את התערובת הצהובה על הלבנה ובתנועת קיפול עדינה, על מנת לשמור על ההקצפה, עד לאיחוד. מוזגים את הבלילה האוורירית על התפוזים, משטחים בצורה אחידה, דופקים על השיש להוצאות בועות גדולות ושולחים לאפייה.
אופים בחום של 150 מעלות למשך 30 דקות.
להכנת הקרם וניל - שמים בקערה שמנת להקצפה ופודינג וניל. מגרדים פנימה את גרידת התפוז. שימו לב להשתמש רק בחלק הכתום, שם נמצא הטעם. שימו לב לא לגרד את החלק הלבן כי הוא מר.
מקציפים עד למרקם קטיפתי וחלק, שימו לב לא להקציף יותר מדי כדי לא ״לשבור״ את ההקצפה.
כשמוציאים את העוגה מהתנור מכסים במגבת ומניחים בצד לצינון.
הופכים את העוגה על מגבת ומקלפים את נייר האפייה.
מניחים על התפוזים נייר אפייה חדש והופכים, כך שהצד החלק של העוגה מופנה כלפינו.
מורחים בצורה אחידה את כל הקרם שהכנו. ככל שתשקיעו במריחה ובאחידות, התוצאה תהיה יותר יפה.
מגלגלים את הרולדה כמו סושי. תתחילו לאט, שימו לב שהרולדה מגיבה טוב והיא אלסטית, ואם צריך תעשו תנועות קטנות כדי לא לקרוע אותה. הגלגול צריך להתחיל מהקצה ללא התפוזים כדי שבסיום הגלגול התפוזים יהיו המעטפת החיצונית של הרולדה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 2