המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מתבלים את הבשר במלח ופלפל לפי הטעם, ומעסים את הנתח היטב.
בעזרת סכין חדה, עושים חורים בבשר. נועצים שיני שום בחורים שיצרנו, ומזלפים על הבשר את שמן הזית.
מניחים את הבשר על תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה. מפזרים את הרוזמרין על הבשר.
בתנור שחומם מראש, אופים כ-15 דקות בטמפרטורה של 250 מעלות.
מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, ואופים עוד שעה.
מוציאים את הנתח מהתנור, ומעבירים אותו לצלחת הגשה.
הכנת הרוטב: מגרדים את שאריות הנוזלים מהתבנית, ומעבירים אותן לסיר קטן, מוסיפים את היין, תאנים, רוטב בסיס לבישול, אבקת מרק, קינמון, ציפורן ואניס. מצמצמים על הגז עד שהרוטב מסמיך. מגישים את הרוטב כליווי לבשר.
מגישים חם מהתנור ופורסים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0