המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חורצים כמה חריצים בגוש בשר הסינטה בעומק 2 סנטימטר
מקלפים את השום וחותכים אותו לחתיכות גדולות
מכניסים את חתיכות השום לתוך החריצים בבשר
מפזרים על הבשר את עלי הטימין, חרדל הדיז'ון והפלפל הגרוס, ומעסים אותו היטב מכל צדדיו
יוצקים לתוך כלי את כל חומרי המרינדה, מניחים את נתח הסינטה ומכסים ברדיד אלומיניום
מניחים את הכלי והבשר במקרר למשך הלילה. מפעם לפעם הופכים את הנתח מצד לצד
למחרת, מוציאים את נתח הסינטה מהכלי
מחממים סיר עם מים רותחים, ומכניסים לתוכו את הגזר ואת תפוחי האדמה למשך 20 דקות
מסננים את הירקות מהמים, ונותנים לירקות להתקרר
משרים את הירקות למשך חצי שעה ברוטב הבלסמי
מניחים את גוש הבשר על גבי רשת שהונחה על תבנית אפיה, כאשר החריצים עם השום כלפי מעלה
בוזקים על הירקות מעט מלח, פלפל וטימין, ומפזרים אותם על הרשת לצידי הבשר
מחממים תנור אפייה לטמפרטורה של 250 מעלות למשך חצי שעה
מניחים תבנית עם נייר אפיה ומוזגים כוס מים בתחתית התנור
מכניסים את הסינטה למרכז התנור וצולים 20 דקות
מנמיכים את החום ל-170 מעלות וצולים עשר דקות נוספות
מכבים את התנור ומשאירים את הנתח חמש דקות נוספות בתנור מכובה
מוציאים את הנתח מהתנור, מכסים ברדיד אלומיניום ונותנים לו לנוח עשרים דקות לפני שפורסים
מזליפים שמן זית, ממליחים ומפלפלים.
את נוזלי המרינאדה יוצקים לסיר קטן, ומוסיפים להם את נוזלי הבשר והירק שהצטברו, ומתחילים לצמצם, על להבה נמוכה.
מוסיפים כפית קורנפלור מעורבבת עם מעט מים לסיר ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב סמיך
כשהנוזלים מצטמצמים לחצי, מסננים את הרוטב במסננת דקה ומגישים עם הרוסטביף והירקות
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0