המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוטפים היטב את קליפת האבטיח, מחלקים אותו לארבעה חלקים, ומרוקנים את הפרי האדום.
חותכים כל חלק של קליפה לפלח ברוחב של 3 ס"מ, ופורסים אותו לרצועות.
מקלפים את הקליפה הירוקה החיצונית בעזרת קולפן משונן, ומשאירים רווח בין פסי הקילוף (כך שנוצר פסים בלבן וירוק לסירוגין). אם אין קולפן משונן, אפשר לוותר זה פשוט יפה יותר.
מכניסים לקערה את קליפת האבטיח, ושופכים מעל את הסוכר. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך לילה, או עד שכל הסוכר נמס לחלוטין.
מעבירים לסיר בישול, ומבשלים על אש נמוכה למשך 120 דקות.
מוסיפים את הערק וממשיכים לבשל.
האבטיח יוצא מסוכר ושקוף עם מעט מאוד סירופ. במידה ונוצר מצב שיש יותר מדי סירופ בסיר, ניתן לרוקן לתוך סיר קטן, ולהחזירו לריבה במהלך הבישול בכמויות קטנות של כמה כפות בכל פעם. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0