שוטפים היטב את כל הפירות ומניחים צלחת שטוחה ריקה במקפיא (פרטים בהמשך).
שלב 2
0 דקות
חוצים את פירות ההדר לרוחב ונפטרים מהחרצנים (בחושחש יש המון). נפטרים גם מהעוקץ שחיבר את הפרי לענף. קולפים את התפוחים ונפטרים מהזרעים.
שלב 3
0 דקות
שמים את הפירות במעבד מזון ומרסקים למחית.
שלב 4
60 דקות
מעבירים את המחית לסיר גדול, מוסיפים את הסוכר והמים ובוחשים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-60 דקות בבעבוע עדין, עד שהריבה מסמיכה. בוחשים כל חמש דקות (כדי שלא יווצר משקע שעלול להישרף).
שלב 5
10 דקות
כשהריבה נראית מוכנה בודקים את מידת העשייה שלה כך: יוצקים כף ריבה מהסיר על הצלחת שהקפאנו ומחכים חצי דקה. מקץ חצי דקה מעבירים אצבע באמצע שלולית הריבה. אם נשאר שביל שאינו נסגר בריבה סימן שמוכן. אם הריבה חוזרת וסוגרת את השביל שנוצר, יש לבשל עוד 10 דקות (לא לשכוח לבחוש!) ולבדוק שוב.
שלב 6
0 דקות
מעבירים לצנצנות שטופות היטב וסוגרים. עד הפתיחה הראשונה הריבה יכולה להישמר מחוץ למקרר (לא באור שמש ישיר). אחרי שפותחים, הריבה יכולה להישמר במקרר עד חודשיים.
שלב 1
מתוך
6
שוטפים היטב את כל הפירות ומניחים צלחת שטוחה ריקה במקפיא (פרטים בהמשך).
שלב 2
מתוך
6
חוצים את פירות ההדר לרוחב ונפטרים מהחרצנים (בחושחש יש המון). נפטרים גם מהעוקץ שחיבר את הפרי לענף. קולפים את התפוחים ונפטרים מהזרעים.
שלב 3
מתוך
6
שמים את הפירות במעבד מזון ומרסקים למחית.
שלב 4
מתוך
6
מעבירים את המחית לסיר גדול, מוסיפים את הסוכר והמים ובוחשים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-60 דקות בבעבוע עדין, עד שהריבה מסמיכה. בוחשים כל חמש דקות (כדי שלא יווצר משקע שעלול להישרף).
שלב 5
מתוך
6
כשהריבה נראית מוכנה בודקים את מידת העשייה שלה כך: יוצקים כף ריבה מהסיר על הצלחת שהקפאנו ומחכים חצי דקה. מקץ חצי דקה מעבירים אצבע באמצע שלולית הריבה. אם נשאר שביל שאינו נסגר בריבה סימן שמוכן. אם הריבה חוזרת וסוגרת את השביל שנוצר, יש לבשל עוד 10 דקות (לא לשכוח לבחוש!) ולבדוק שוב.
שלב 6
מתוך
6
מעבירים לצנצנות שטופות היטב וסוגרים. עד הפתיחה הראשונה הריבה יכולה להישמר מחוץ למקרר (לא באור שמש ישיר). אחרי שפותחים, הריבה יכולה להישמר במקרר עד חודשיים.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0