שוטפים את המשמשים, חוצים ונפטרים מהגלעינים. מניחים בסיר.
שלב 2
0 דקות
מוסיפים את הסוכר והלימון ובוחשים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
שלב 3
0 דקות
מנמיכים להבה ומבשלים בבעבוע עדין וללא מכסה כ-45 דק', עד שהריבה מסמיכה והמשמשים מתפרקים (אבל לא לגמרי). כשהריבה חמה היא נראית נוזלית מאוד. הדרך לבדוק אם היא קרושה מספיק, היא לצקת כף ריבה לצלחת שטוחה שהוחזקה במקפיא כמה דקות, לחכות חצי דקה ואז להעביר אצבע במרכז שלולית הריבה. אם השלולית לא "נסגרת" הריבה מוכנה.
שלב 4
0 דקות
מעבירים לצנצנות נקיות וחותמים בפקקים.
שלב 5
0 דקות
הריבה תשמר במקום מוצל עד חצי שנה. אחרי הפתיחה יש לשמור במקרר.
שלב 1
מתוך
5
שוטפים את המשמשים, חוצים ונפטרים מהגלעינים. מניחים בסיר.
שלב 2
מתוך
5
מוסיפים את הסוכר והלימון ובוחשים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
שלב 3
מתוך
5
מנמיכים להבה ומבשלים בבעבוע עדין וללא מכסה כ-45 דק', עד שהריבה מסמיכה והמשמשים מתפרקים (אבל לא לגמרי). כשהריבה חמה היא נראית נוזלית מאוד. הדרך לבדוק אם היא קרושה מספיק, היא לצקת כף ריבה לצלחת שטוחה שהוחזקה במקפיא כמה דקות, לחכות חצי דקה ואז להעביר אצבע במרכז שלולית הריבה. אם השלולית לא "נסגרת" הריבה מוכנה.
שלב 4
מתוך
5
מעבירים לצנצנות נקיות וחותמים בפקקים.
שלב 5
מתוך
5
הריבה תשמר במקום מוצל עד חצי שנה. אחרי הפתיחה יש לשמור במקרר.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0