המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מרתיחים את המרק בסיר בינוני ומשאירים על להבה נמוכה.
מקלפים את הבצל וקוצצים.
מחממים חצי מכמות החמאה בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד שמתרכך ונעשה שקוף.
שוטפים את האורז במסננת ומנקזים היטב את המים. מוסיפים לבצל ובוחשים דקה. מוסיפים את היין, מלח ופלפל ומבשלים על להבה בינונית, תוך בחישה תכופה עד שהיין נספג כולו באורז.
מנמיכים את הלהבה מתחת לסיר האורז ומוסיפים לאורז חצי כוס מהמרק הרותח. מבשלים תוך בחישה תכופה עד שכל המרק נספג. ממשיכים להוסיף עוד מהמרק הרותח, חצי כוס בכל פעם, ובוחשים עד שנספג באורז. משך הבישול הכללי כ-20 דקות.
מסירים את הסיר מהלהבה ובוחשים לתוך האורז את החמאה שנותרה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0