המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קוצצים את הבצל. חותכים לקוביות קטנות את הבטטה, הגזר והדלורית.
מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הבטטה, הגזר והדלורית ומטגנים כ-5 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.
מוציאים את הירקות מהסיר וטוחנים את מחציתם למחית חלקה במעבד מזון. שומרים בצד.
שמים את החמאה והאורז בסיר שבו טיגנו את הירקות ומטגנים 2 דק'. מוסיפים את היין ומבשלים דקה - שתיים, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים מצקת מציר הירקות (ניתן להמיר גם במים, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומבשלים על אש בינונית - גבוהה, תוך כדי ערבוב, עד שהנוזלים נספגים באורז. ברגע שהנוזלים נספגים מוסיפים מצקת נוספת וממשיכים לערבב, עד שהם נספגים.
מוסיפים לסיר את מחית הירקות ואת קוביות הירקות ומערבבים.
מוסיפים מצקת נוספת של נוזלים ומבשלים, תוך ערבוב, עד שהנוזלים נספגים באורז והאורז כמעט מוכן. בסך הכל נמשך בישול האורז 30 דקות. ייתכן שתצטרכו להוסיף מצקת נוספת כדי שיתבשל עד לריכוך.
מוסיפים לסיר את החלב והשמנת ומבשלים עוד 30 דקות . טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
מכבים את האש, מוסיפים את גבינת הפרמזן וגם כמה עלי בזיליקום, אם רוצים. מערבבים ומגישים מיד.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0