המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חותכים את הסטייק לרצועות עם כיוון סיבי הבשר, משטחים כל רצועה עם פטיש כדי שתהיה כמו שניצל קטן.
מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן בתוכה.
מטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הגזרים וממשיכים לערבב מדי פעם עד שישחימו על אש גבוהה, המחבת צריכה להיות רותחת.
מזיזים קצת מהגזר במחבת ומפנים רבע מהמחבת לצריבת פרוסות האנטריקוט.
מעבירים את פרוסות האנטריקוט למחבת - השלב הזה צריך להיות מהיר ועל מחבת לוהטת כדי שהבשר ייצא רך. צורבים צריבה קצרה של חצי דקה מכל צד ומוציאים לקערית.8 כשהגזר מתרכך מעט ונצרב מעט, מוסיפים את הקישואים.
ממשיכים לטגן על אש גבוהה עוד כשלוש דקות, עד שגם הקישואים נצרבים.
מערבבים את רוטב הצילי, הסויה, הטריאקי, השום הכתוש והפלפל השחור בקערית לרוטב אחיד. (ניתן להוסיף פתיתי צילי חריף גרוס כמו אלה של הפיצה לפיקנטיות).
מוסיפים למחבת את נתחי האנטריקוט הצרובים ומעל הכל יוצקים את הרוטב.
משאירים את המחבת על אש גבוהה וממשיכים לערבב מדי כחצי דקה.
מנמיכים להבה ומבשלים כחמש דקות, הרוטב אמור להצטמצם והירקות והבשר סופגים אותו.
הירקות צריכים להישאר מעט קשיחים, לא "לסמרטט" אותם.
מכבים את האש ומעבירים לקערת הגשה.
מפזרים מעל את הבצל הירוק ומערבבים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0