המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים את כל מצרכי הבצק בקערת מערבל עם וו לישה, ולשים עד לקבלת בצק גמיש וחלק. עוטפים את הבצק ביריעת ניילון נצמד, ומשהים במקרר לפחות שעתיים.
מערבבים יחד את כל מצרכי המלית.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי של כחצי ס"מ.
משטחים שליש מכמות המלית באופן שווה על כל עלה ועלה ומגלגלים לגלילות.כדי להקל את הפריסה, מומלץ לעטוף את הגלילות בניילון נצמד (כל גלילה בנפרד), לאחסן במקפיא כחצי שעה, להסיר את הניילון ולפרוס.
מחממים את התנור לחום בינוני, 180 מעלות, משמנים קלות את התבנית ומקמחים קלות.
בסכין חדה פורסים את הגלילות לפרוסות בעובי חצי ס"מ, ומסדרים אותן בתבנית, כך שהפרוסות נראות כשבלולים.
מברישים את הפרוסות בביצה טרופה, ומפזרים מעט זירעוני שומשום.
אופים בתנור בחום בינוני 180 מעלות, עד להזהבה יפה.
מגישים פושר או בטמפרטורת החדר כחטיף.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0